back

Громадська рада при райдержадміністрації розглянула питання модернізації освітньої мережі району та надання якісних освітніх послуг

27 вересня 2013

26 вересня відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації. Його провів голова Громадської ради Сергій Добренький, взяла участь у засіданні заступник голови райдержадміністрації Ірина Павлютіна.

Учасники засідання розглянули питання про модернізацію освітньої мережі району та надання якісних освітніх послуг, з інформацією по ньому виступила спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Олеся Кісленко.

В ході обговорення відмічено позитивні аспекти реформування освітньої мережі, зокрема діяльності влади щодо реалізації завдань Президента України по забезпеченню доступу кожної дитини до дошкільної освіти. З цією метою в 2013 році на базі колишнього приміщення початкової школи в селі Замістя будується дошкільний навчальний заклад, його відкриття планується вже в цьому році. Розпочато реконструкцію ДНЗ в селі Богданівка, виготовлено проект під дошкільний навчальний заклад у Валках.

В районі функціонує 5 шкільних освітніх округів, які забезпечені інформаційно-комунікативним обладнанням для проведення методичної роботи, пропагування передового педагогічного досвіду. Розширено мережу профільних класів опорних шкіл та класів із поглибленим вивченням предметів, проведені семінари-практикуми, методичні дні в опорних школах, інші організаційно-масові заходи. Разом було акцентовано на ряді питань, які потребують вирішення. Члени Громадської ради підняли питання забезпечення безкоштовного підвезення педагогічних працівників навчальних закладів, які розташовані в сільській місцевості, до місця роботи та у зворотному напрямку, запропонувавши для цього вивчити можливості використання службового автотранспорту підприємств, установ, організацій, які здійснюють господарську діяльність на території району.

За підсумками розгляду цього питання Громадська рада прийняла рекомендації, які передбачають продовження роботи відділу освіти райдержадміністрації щодо орієнтації на новий тип гуманістично-інноваційної освіти, її конкурентності в європейському та світовому просторах, виховання покоління молоді, що буде захищеним і мобільним, активізацію інформаційно-роз’яснювальної роботи в засобах масової інформації щодо значення реформування освітньої галузі в умовах світових глобалізаційних процесів, використання отриманих знань для покращення добробуту.

Члени Громадської ради також були проінформовані про відзначення 70-ї річниці визволення Прилуцького району від фашистських загарбників, обговорили питання підготовки та проведення в 2014 році Року учасників бойових дій на території інших держав та обмінялися оголошеннями.

В цілому Громадська рада при райдержадміністрації працює в конструктивному діалозі з райдержадміністрацією. Саме це відмітила заступник голови райдержадміністрації Ірина Павлютіна, а тому й надалі влада і громадськість в системі ділової комунікації будуть працювати по вирішенню актуальних питань життєзабезпечення жителів району, серед яких особливі - питання освітньої галузі.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/