back

Зазеленіє наш край

03 жовтня 2013

На виконання Національного плану дій щодо підвищення рівня благоустрою населених пунктів та прилеглих до них територій на 2010-2015 роки в районі діє Програму розвитку та збереження зелених насаджень у Прилуцькому районі на 2011–2015 роки, яка своєю метою визначає охорону, збереження та відтворення існуючих зелених насаджень, забезпечення безпечних умов життєдіяльності населення, комплексний підхід до озеленення з урахуванням природно-кліматичних умов.

Одним із важливих напрямків програми є створення нових насаджень. Саме для того, щоб одне з привабливих місць відпочинку, проведення ярмарків, масових заходів – урочище Глинище ставало ще привабливішим та гармонійно поєднало ландшафтну місцевість на околиці Манжосівки 2 жовтня проведено висаджування дерев на території урочища.

В акції озеленення взяли участь голова райдержадміністрації Олег Власенко, його заступники Володимир Бобошко, Ірина Павлютіна, Григорій Мирвода, голова районної ради Лариса Татарченко, Дідовецький сільський голова Анатолій Брунько, депутати від Партії регіонів, студенти агротехнічного коледжу, учні професійного ліцею. Було висаджено 500 дерев. Це вже другий етап озеленення цього ландшафту. В минулому році учнівським та педагогічним колективами Дідівської ЗОШ І-ІІІ ст., представниками сільської громади було висаджено 1500 дубків. Чотири гектари з усієї площі в двадцять чотири гектари вже засаджені під лісопаркову зону. Сьогодні влада із залученням громадськості та молоді робить все для того, щоб у цьому зручному місці відпочинку населення вже через кілька років забуяла чудова діброва. А вона справить не лише позитивний вплив на стан навколишнього природного середовища та природного мікроклімату, а й реалізує його естетичні складові, сприятиме підвищенню рівня культури населення щодо збереження та розвитку зеленого господарства в Прилуцькому районі.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/