back

Розвитку громадянського суспільства сприяє співпраця органів влади та громадськості

12 листопада 2013

12 листопада відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації. В його роботі взяв участь голова райдержадміністрації Олег Власенко.

Керівник району, спілкуючись з громрадівцями, наголосив на важливості роботи громадських організацій щодо вирішення багатьох питань суспільного розвитку, а тому запропонував підтримку громадським ініціативам та сприяння в реалізації проектів. Олег Власенко проінформував членів Громадської ради про стан виконання Програми економічного та соціального розвитку району, перспективи реалізації спланованих завдань на наступний рік, висловив побажання тісної співпраці з громадськими об’єднаннями, профспілками задля вирішення проблемних питань в усіх сферах життєдіяльності території. Адже як зазначено в Щорічному посланні Президента України Віктора Януковича до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України «формування у громадян навичок і вмінь щодо використання успішних практик суспільно-корисної громадської самоорганізації та впровадження громадських ініціатив у вирішенні місцевих і регіональних проблем» є тим важливим фактором, який сприятиме спільній відповідальності влади і громадськості за наше життя.

Є багато напрямків, куди б могли спрямувати зусилля громадські інституції за підтримки райдержадміністрації. Це і питання розвитку масового спортивного руху, підтримки інвалідів, питання екологічного спрямування, зокрема виховання бережливого ставлення до природних ресурсів, боротьби за чисте довкілля. В цій співпраці влади і громадськості має народжуватися відповідальність і прагнення змінювати життя на краще. Таким шляхом іде весь цивілізований світ, і ми не маємо бути винятком. Саме такий меседж став визначальним під час засідання Громадської ради, яка з 2011 року показує конструктивну владно-суспільну взаємодію, як і передбачає, визначена Указом Президента України, Стратегія державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.

Обговорили громадівці також питання вшанування пам’яті жертв голодоморів у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні та визначилися з планами на наступний рік.

Провів засідання голова Громадської ради Сергій Добренький.

https://legalaid.gov.ua/