back

«Вшановувати Шевченка не лише 9 березня та 22 травня, а весь 2014 рік»

13 січня 2014

Питанням реалізації завдань та доручень Президента України Віктора Януковича щодо якісної підготовки та проведення заходів в районі з нагоди 200-річчя від дня народження видатного поета, художника та мислителя Тараса Шевченка, була приурочена нарада, яку провів голова райдержадміністрації Олег Власенко.

Керівник, акцентуючи на важливості вшанування Великого Кобзаря на Прилуччині, зазначив, що відповідні структури мають працювати так, щоб «вшановувати Шевченка не лише 9 березня та 22 травня, а весь 2014 рік», як ставить завдання Глава держави.

Учасниками наради обговорені ті заходи, які вже проведені в районі на виконання Указу Президента України від 11 квітня 2012 року №257/2012 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» та визначені напрями роботи протягом 2014 року. Зокрема, в першу чергу будуть облаштовані місця в районі, де бував Шевченко, пройдуть вечори, конкурси читців творів, планується посадити алею Шевченка, будуть організовані виставки вишиванок, присвячених Кобзареві. Відзначено, що активно роботу по формуванню національного інформаційно-культурного простору щодо важливості постаті Шевченка в історії України проводять заклади освіти району, агротехнічний коледж, професійний ліцей, бібліотеки та заклади культури.

Підсумовуючи всі додаткові пропозиції щодо проведення Року Тараса Шевченка в районі, голова райдержадміністрації Олег Власенко наголосив, що всі визначені заходи повинні пройти на високому естетичному рівні.

В нараді взяла участь голова райдержадміністрації Лариса Татарченко.

https://legalaid.gov.ua/