back

Читаємо Тараса від мала до велика

14 січня 2014

Рік 2014 є особливим для України. Україна та все свідоме українство, інші народи відзначатимуть 200 років від дня народження видатного поета, художника і мислителя Тараса Григоровича Шевченка.

Рік Тараса Шевченка в районі розпочався з аналізу проведеної підготовчої роботи до дати вшанування Великого Кобзаря. На нараді в райдержадміністрації, яку провів голова Олег Власенко, були розглянуті питання реалізації завдань та доручень Президента України Віктора Януковича щодо якісної підготовки та проведення заходів в районі з нагоди 200-річчя від дня народження видатного сина українського народу.

Як реалізуються заплановані заходи по вшануванню українського генія на місцях, голова райдержадміністрації пересвідчився під час робочої поїздки 14 січня в смт Мала Дівиця. Олег Власенко обговорив з членами виконкому селищної ради питання реконструкції пам’ятника Тарасу Шевченку в населеному пункті та взяв участь в літературних читаннях селищної бібліотеки «Читаємо Тараса від мала до велика».

Керівник району відзначив відповідальний підхід працівників бібліотеки, мешканців селища до вшанування Кобзаря, адже у проведеному заході взяли участь представники різних поколінь, серед них – діти, які з великою любов’ю і натхненням декламували твори поета. Це особливо важливо, що підростаюче покоління усвідомлює постать Шевченка, його місце в історії України, і, як зазначає Президент України, є актуальним з точки зору «формування національного інформаційно-культурного простору».

Голова райдержадміністрації Олег Власенко наголосив, що заплановані заходи по проведенню Року Тараса Шевченка в районі повинні пройти на високому естетичному рівні та стати фактором єднання українського суспільства й стимулом до осмислення генія Шевченка, його впливу на всі сфери життя, популяризації нашої культури у світі.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/