back

Обласна нарада на базі Прилуцького району.

11 липня 2011

6 липня 2011 року на базі Прилуцького району голова обласної державної адміністрації Хоменко Володимир Миколайович провів обласну нараду з питань організації збирання зернових культур в 2011 році та формування регіональних ресурсів продовольчого зерна.

Прилуцький район було обрано для проведення наради як приклад ефективної співпраці влади з інвесторами у галузі сільськогосподарського виробництва.

В роботі наради взяли участь голови районних державних адміністрацій, заступники голів райдержадміністрацій з питань агропромислового комплексу.

На першому етапі роботи учасники наради відвідали тваринницький комплекс ТОВ «Агрікор Холдинг» в селі Полова, де здійснюється відгодівля нових порід великої рогатої худоби м’ясного напрямку, побували в ТОВ «Прилуцький хлібодар», що в селі Маціївка, де оглянули техніку, яка підготовлена до збирання зернових культур.

Потім учасники наради ознайомились з роботою елеватора ТОВ «Агрікор Холдинг», що розташований біля с. Івківці. Сучасне зерносховище є одним із найбільш потужних в Україні. Обсяг добового приймання зерна – 3 000 тонн, кукурудзи - 4 000 тонн. Можливе одночасне приймання і зберігання різноманітних культур. Обладнання відповідає найвищим технологічним вимогам і забезпечує якісну підготовку та зберігання зернових. Під час ознайомлення з роботою елеватора керівниками районів вивчались питання умов співпраці з підприємством щодо умов зберігання зерна, оплати за надання послуг тощо.

Товариство «Агрікор Холдинг» є багатогалузевим господарством, яке займається вирощуванням зернових культур їх зберіганням, активно розвиває тваринницьку галузь, зокрема учасники наради побачили велику рогату худобу нових високопродуктивних порід м’ясного напрямку.

На даний час підприємство на території району здійснює будівництво молочно-товарної ферми на 2400 голів дійного стада в с. Сергіївка та будівництво комплексу на 5000 основних свиноматок у с. Красляни.

В ході підсумкової наради, яка відбулася в залі засідань райдержадміністрації, головну вимогу до збирання зернових культур, щоб зібрати урожай без втрат з повним збереженням його продовольчих, посівних і кормових якостей поставив перед керівниками районів заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло. Він наголосив на основних принципах формування регіональних ресурсів продовольчого зерна в поточному році.

Підсумовуючи роботу наради, голова облдержадміністрації В.М.Хоменко визначив основне завдання – максимальне використання резервів в аграрному виробництві області і зазначив, що наслідки проведеного заходу повинні втілитися у конкретні справи на місцях, адже «…область має значні резерви в аграрному виробництві, тому від нас чекають не слів про реформи, а реальних кроків у напрямку підвищення комфорту і рівня життя нашого населення на виконання програми Президента України», - резюмував керівник області.

https://legalaid.gov.ua/