back

28 квітня 2014

На Чорнобиль журавлі летіли

Про проблеми забруднення довкілля, причини аварії та її наслідки говорили і в стінах Прилуцької районної бібліотеки. Учасниками обговорення катастрофи на ЧАЕС були школярі та відомий еколог, викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу Юрій Віталійович Скиба (засновник громадської організації «Клуб «Екоспектр», учасник туристичних експедицій Прилуччини).

Школярі мали змогу не лише почути про руйнівний вплив Чорнобиля, але й переглянути документальні фільми про те, як відбувалася евакуація населення з м. Прип’ять, послухати архівні файли про оголошення катастрофи радянському народові.

Також школярі почули й про екскурсії, які проводяться до м. Прип’яті, послухали поезію Ліни Костенко, яка неодноразово відвідувала «зону відчуження».

Юрій Віталійович розказав школярам і про екологічну організацію «Екоспектр», яка вже сьогодні на мінімально можливому рівні займається вирішенням екологічних проблем. Зокрема найбільш відомою акцією, яку підхопили вже всі організації міста та району є акція «Здай стару батарейку». Таким чином мета заходу була реалізована – діти не тільки отримали пізнавальну інформацію, вшанували пам'ять тих, хто загинув під час ліквідації аварії на ЧАЕС, але й дізналися, що вони вже сьогодні можуть зробити для покращення екологічних умов свого краю.



https://legalaid.gov.ua/