back

12 червня 2014

Відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації

11 червня за участі голови райдержадміністрації Івана Тютюнника відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

Учасники засідання розглянули питання про розвиток фізкультури і спорту в районі, в порядку громадського моніторингу ознайомились з інформаціями про діяльність райдержадміністрації щодо виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», про проведення в районі Року Тараса Шевченка.

Також члени Громадської ради долучились до обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» та проекту плану заходів з відзначення в районі 18-ї річниці Конституції України.

Питання, які обговорювались, викликали зацікавленість представників інститутів громадянського суспільства, усіх учасників засідання, а отже засідання пройшло активно.

Члени Громадської ради схвально оцінили роботу райдержадміністрації, громадських спортивних організацій, особливо районної федерації футболу щодо розвитку фізкультури і спорту в районі, побажали подальших позитивних напрацювань щодо формування здорового способу життя, розвитку масовості фізкультури та отримання високих результатів спортсменів.

Засвідчили громрадівці відповідний рівень діяльності райдержадміністрації щодо виконання Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», проведення в районі Року Тараса Шевченка.

Також зацікавлено відбулося ознайомлення з проектом Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)», основні положення якого членами Громадської ради схвалюються. Актуальною визначена стаття 142 (розділ ХІ) щодо матеріальних та фінансових основ місцевого самоврядування, де закріплене право місцевого самоврядування на частку загальнонаціональних податків.

Як зазначено в ході обговорення, що положення про те, що «обсяг фінансових ресурсів органів місцевого самоврядування відповідає повноваженням, передбаченим Конституцією та законами» є особливо принциповим і без його точного визначення та передбачення реалізувати запропоновані зміни дуже складно.

Голова райдержадміністрації Іван Тютюнник, спілкуючись з членами Громадської ради, беручи участь в обговоренні питань засвідчив прагнення органів влади та громадськості у тісній співпраці будувати нові, відповідальні, справедливі відносини в суспільстві, усім спільно треба здолати внутрішні та зовнішні загрози і будувати нову, ефективну, заможну Україну.

Провів засідання голова Громадської ради Сергій Добренький.



Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/