21 грудня 2017

ЗВІТ про проведення внутрішньої оцінки якості соціальних послуг у Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

3 грудня в Україні відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Безумовно, цей день не є святковим, а справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед людьми з інвалідністю, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.  Ми інколи навіть не замислюємося, що хтось не може самостійно купити в магазині хліба, чи ліки в аптеці: не тільки за браком коштів, а через фізичну  недужість. Працівники Прилуцького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) переймаються проблемами своїх підопічних щодня, а на обслуговуванні їх 1300 осіб, із них 165 осіб з інвалідністю. Всі вони завжди чекають на підтримку та порозуміння. А у святкові та визначні дати, залучаючи благодійників, працівники терцентру прагнуть зробити якомога більше. Не став виняток і Міжнародний день людей з інвалідністю. До цієї дати працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги звернулися до керівників підприємств, установ, організацій, приватних осіб з приводу надання благодійної допомоги. Найбільш активними благодійниками є:ТОВ «КрокУкрЗалізБуд», ВАТ НГВУ ЧНГ, ТОВ «Наташа Агро», ЗАТ ІМК, ТОВ «Алітоні», ПрАТ «Прилуцький хлібозавод»,ТОВ «Агрікор Холдинг», СФГ «Росток», а всього їх понад 130.

З цієї нагоди адміністрацією терцентру, фахівцями із соціальної роботи, соціальними робітниками адресно вручено продуктові набори 160 особам з інвалідністю на загальну суму 6,4 тис.грн.

До Міжнародного дня людей з інвалідністю за участю проживаючих у відділенні стаціонарного догляду проведено захід із вшанування людей з обмеженими фізичними можливостями.

На захід до відділення стаціонарного догляду завітали директор територіального центру Ніна Косенко, голова районної організації ветеранів України Валентина Гриценко, фахівець із соціальної роботи Катерина Багмут. Директор терцентру Ніна Косенко у своєму виступі звернула увагу на категорію людей з інвалідністю, на їх проблеми. Щиро зичила всім і кожному міцного здоров’я, тепла, любові й поваги. Приєдналась до побажань і голова районної організації ветеранів України Валентина Гриценко.

Залучились до доброї справи з концертом і учні Заїздської ЗОШ. Вони співали пісень, розповідали гуморески.

 

Після закінчення заходу відбувся святковий обід. Директор терцентру вручила кожному проживаючому солодощі.

Проживаючі щиро дякували за турботу та підтримку.

Адміністрація територіального центру щиросердно дякує всім, хто небайдужий до проблем осіб з обмеженим фізичними можливостями, хто надав матеріальну допомогу та знайшов можливість привітати та подарувати гарний настрій та добре слово нашим підопічним. Адже завдяки Вам ми можемо робити добро тим, хто найбільше цього потребує.

          Хочеться, щоб не тільки підопічні територіального центру, а всі люди з обмеженими можливостями, відчули, що вони рівні серед рівних. Адже всі вони не тільки просто категорія людей, це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські долі.

 
 
 
 

Відзначення Дня працівника соціальної сфери

Традиційно в першу неділю листопада держава і суспільство вітають людей, професійним обов’язком яких є захист прав і свобод соціально незахищених верств населення, щоденна турбота про пенсіонерів, ветеранів і осіб з інвалідністю, дітей і молоді.

День працівника соціальної сфери — професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки по службовому обов'язку, але і по велінню совісті і заклику душі.

В Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) працює 126 чоловік. Вони дарують людям надію на краще, своєчасно подають руку допомоги тим, хто цього потребує. Для багатьох з них слова Івана Франка — «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» — стали сенсом життя. Кожен з працівників територіального центру щоденно проявляє душевну щирість, теплоту, милосердя, вшановуючи людей похилого віку щирим, добрим словом, надаючи посильну допомогу - роблять все можливе, щоб вони відчували себе потрібними і захищеними.  

Соціальний працівник  – це не тільки професія, це спосіб життя,  стан душі, важка праця  сповнена гуманізму, співчуття, людського тепла й милосердя.

Тож, напередодні свята, 2 листопада у великій залі райдержадміністрації  відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня працівника соціальної сфери України.

З вітальними словами до присутніх звернулися голова районної ради Василь Малик та в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський. Вони висловлювали працівникам щиру подяку за самовіддану та наполегливу працю, тепло сердець, яке вони дарують людям. Побажали міцного здоров'я, щастя, домашнього затишку, достатку та нових здобутків. 

Окрім теплих та щирих слів привітань, які лунали від керівництва району, кращі працівники терцентру були відзначені грамотати та подяками.

За вагомий особистий внесок у формування і реалізацію державної соціальної та гуманітарної політики Подякою Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Верховної Ради України нагоджена завідувач відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання – Аліна Луцак.

           За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов'язків та з нагоди відзначення Дня працівника соціальної сфери Почесною грамотою Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації та обласної організації профспілки працівників соціальної сфери України нагороджена завідувач відділення соціальної допомоги вдома - Наталія Волощенко.

Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради нагороджені:

- Тетяна Головня – головний бухгалтер терцентру;

- Лариса Гриценко – завідувач відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;

- Галина Кулик – кухар відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання;

- Оксана Лунчук – соціальний робітник відділення соціальної допомоги вдома.

Подяка голови районної державної адміністрації оголошена:

- Любові Бабаєвій - соціальному робітнику відділення соціальної допомоги вдома;

- Олені Клочко – молодшій медичній сестрі (санітарці – ванниці) відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання;

 - Тетяні Костючек - соціальному робітнику відділення соціальної допомоги вдома;

- Світлані Нагорній - соціальному робітнику відділення соціальної допомоги вдома.

Грамотою Прилуцької районної ради нагороджені:

-                     Тетяна Парган – соціальний робітник відділення соціальної допомоги вдома;

-                     Ніна Левченко – соціальноий робітник відділення соціальної допомоги вдома.

Святкову програму з нагоди професійного свята присутнім дарували артисти районного Будинку культури та завідувач відділення стаціонарного догляду – Аліна Луцак.

 

 

Продовження святкових заходів в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) присвячених Міжнародному Дню людей похилого віку та Дню ветерана

3 жовтня директор територіального центру Ніна Косенко відвідала громадян, які проживають у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Директор привітала всіх ветеранів з Міжнародним днем людей похилого віку та Днем ветерана, побажала добра, радості, довголіття та вручила святкові подарунки.

4 жовтня працівники територіального центру прийняли участь у проведенні святкового заходу «Серце забуте – обігрійте добром», який присвячений Міжнародному Дню людей похилого віку та проведений на території Переволочнянської сільської ради. З вітальним словом до ветеранів звернулася директор територіального центру Ніна Косенко, всім присутнім побажала міцного здоров’я, сили та наснаги.

Під час святкового заходу ветерани мали можливість відпочити, згадати свою молодість, поспілкуватися між собою.

Художньо-самодіяльний ансамбль Переволочнянського будинку культури заряджали своєю енергією всіх присутніх і дарували гарний настрій.

Після концертної програми громадяни поважного віку пригощалися обідом приготований спільно з працівниками сільської ради та працівниками територіального центру. Громадяни похилого віку, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центру отримали святкові подарункові набори на загальну суму 1,9 тис. грн.

По закінченню свята присутні ветерани щиро дякували за проведений захід завдяки якому вони відчули турботу про них.

Міжнародний день людей похилого віку у Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування

(надання соціальних послуг)

Другий місяць осені починається з особливої дати.

1 жовтня вся Україна  відзначає Міжнародний День людей похилого віку та День ветерана. Святкування Міжнародного дня людей похилого віку і Дня ветерана в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) вже стало доброю традицією. Цей день є визначним і особливим, щоб кожна людина, кожен громадянин пам’ятав про свою історію, вшановував і надавав підтримку людям похилого віку, ветеранам, пенсіонерам, адже вони найбільше потребують нашої допомоги, нашої уваги.  Це свято стало прекрасною нагодою ще пильніше поглянути на проблеми літніх людей, а також ще раз висловити глибоку вдячність і пошану старшому поколінню за чиїма плечима пройдені  нелегкі життєві дороги.

Напередодні Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана працівники відділення адресної допомоги терцентру спільно з працівниками ТОВ «АгроКім» вручили святкові продуктові набори 56 громадянам, які перебувають на обслуговуванні терцентрі та проживають в населених пунктах Велика Дівиця, Обичів, Петрівка, Мала Дівиця,  Перше Травня.

1 жовтня відбулося святкування Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана і у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. До проживаючих з милозвучними піснями, віршованими рядками завітав ансамбль Линовицького будинку культури. З усмішками на вустах жителі відділення слухали українських пісень, підспівували разом з учасниками ансамблю, дякували їм за те, що розвеселили їх своїм співом, дотепним жартом. Закінчилося свято за святковим обідом, з солодкими тістечками та мелодією «Многая літа…».  

 
 

Святкові заходи до Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана продовжуються.

 

Відзначення 75 річниці вигнання нацистських окупантів з території Прилуцького району

в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

Щороку історична пам'ять повертає нас до героїчних, болючих та радісних днів вигнання нацистських окупантів з території Прилуцького району.

18 вересня виповнюється 75 років з того дня, коли прилуцькі землі було звільнено.  

 До цієї події у Прилуцькому районному територіальному центрі проведено ряд святкових заходів. 67 ветеранів війни, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі отримали святкові подарунки суму 3,09 тис. грн..

У відділенні денного перебування для 20 громадян похилого віку та інвалідів смт Мала Дівиця проведена тематична година на тему: «А пам'ять священна…».

В ході проведення заходу ведучі, працівники відділення  Валентина Шуст і Вікторія Шелест провели екскурс  в героїчне  минуле радянського  народу в роки Другої світової війни, розповіли про те, якими неймовірними  зусиллями та жертвами далась йому перемога над нацизмом. Присутні  переглянули відеоролики на пісні «День Перемоги» Віталія Білоножка та «Степом, степом» Раїси Кириченко, поклали квіти до братської могили, хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які загинули в роки Другої світової війни та в зоні АТО.

У відділенні стаціонарного догляду організатором культурно - дозвіллєвої діяльності Лілією Костюк за участю проживаючих проведено інформаційну годину.

Заступник директора Оксана Ніколенко привітала всіх проживаючих зі святом побажала миру, добра та вручила солодощі.

Це велике свято для кожного з нас та, на жаль, воно затьмарене подіями, які відбуваються на  сході України. Віриться, що наш народ переможе і в цьому двобої, так як сучасні захисники гідні слави своїх дідів та прадідів.

За інформацією Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) 

.

 

Відзначення Дня  Державного Прапора України та 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) 

 

             З нагоди відзначення  Дня  Державного Прапора України та 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг), що в період з 20 по 24 серпня проведені заходи на відповідну тематику.

       Організовано адресне привітання 68 громадянам, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі та проживають на території Сухополов'янської, Яблунівської, Ковтунівської та Сергіївської сільських рад з врученням святкових подарункових наборів.

24 серпня найвеличніше свято – День Незалежності України. 27 років тому наша країна  стала самостійною, стала творцем власної долі, нам повернули горде ім’я – українці.

Цій славній даті були приурочені заходи, проведені  22 серпня у відділенні денного перебування. На засіданні «круглого столу» на тему: «Розкажу про тебе, Україно» та на святковому концерті «Пісні моєї України», підготовлених  силами працівників відділення та учасників співочого гуртка відділення  «Пісенне джерело», були присутні 35 громадян похилого віку та осіб з інвалідністю смт М. Дівиця.

  На святі була присутня голова Малодівицької  ОТГ Олена Журавель, яка в своєму виступі привітала всіх присутніх та розповіла про те, що всмт Мала Дівиця почали збирати кошти для встановлення пам'ятника нашому славному земляку Герою України Олегу Міхнюку, якийзагинув в зоні АТО.

      В заході прийняла участь директор райтерцентру Ніна Косенко. Під час своговиступувоназапропоновула присутнім хвилиною мовчання вшанували пам’ять про героїв, які загинули в зоні АТО, захищаючи нашу Україну.З нагоди річниці Незалежності нашої держави вона побажала всім миру і достатку, міцного здоров’я  і сімейного затишку.

Під час концерту прозвучали пісні «Верби», «Одна калина», «Ой ти, місяцю», «Гуляв я три роки», «Нам калина цвіте», «Ой село», «Ой чий то кінь стоїть», «Смерека», «І вчора і куми, і сьогодні в куми», «Я щаслива зроду» у виконанні ансамблю та його солістів Ганни Міхнюк, Світлани Чави, Віри Романенко, Тамари Тонкаль,Миколи Хорошенка під акомпанемент баяна  завідувача відділення Марини Небрат.

У виконанні завідувача також  прозвучали вірші Тараса Шевченка та Ліни Костенко, гумор Павла Глазового.        Чиста душа українського народу була відображена як в піснях так і у вишивках , якими була прикрашена святкова зала.

        Цього ж дня у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання проведена інформаційна година на тему « Ще не вмерла Україна ні слава, ні воля». Директор терцентру Ніна Косенко вручила кожному проживаючому відділення солодощі та побажала здоров’я та благополуччя, миру й добробуту, мудрості й почуття єдиної родини.

Нехай у серці кожного завжди буде Україна! Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у дім щастя і добро, мир  та  любов!

                                      Вишита колоссям і калиною,

                                      Вигойдана співом солов’я,

                                      Звешся величаво – Україною,

                                      Земле зачарована моя.

 

 

Святкування Хрещення Київської  Русі – України

в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

                                                                                                            

28 липня православні українці відзначали 1030 - річчя Хрещення Київської Русі - України. В цей день церква вшановує пам'ять князя Володимира Великого,  який у 988 році прийняв  християнство з Візантії та запровадив його як державну релігію на Русі.

З нагоди святкування Хрещення Київської Русі – України у територіальному центрі проведено ряд заходів.  Відділенням адресної допомоги надані святкові подарунки на загальну суму 2,7 тис.грн. для 62 громадян, що знаходяться на обслуговуванні та проживають на території Заїздської, Замостянської, Мазківської, Дубогаївської  сільських рад.

 

Саме цій події була приурочена година духовності на тему: «Хрещення Русі – доленосний вибір Володимира Великого», яка проведена у відділенні денного перебування територіального центру для 16  громадян похилого віку та інвалідів  смт Мала Дівиця.

Ведуча заходу працівник відділення Валентина Шуст розповіла присутнім історичні факти про цю епохальну подію, яка відкрила шлях до просвіти слов’янських народів. Запровадження християнства сприяло  зміцненню єдності, утвердження могутності держави, збагаченню культурних зв’язків з іншими народами світу. Засади християнської моралі пропагують любов до ближнього,  повагу один до одного, прощення і милосердя.

Потім відбулася демонстрація відеофільму «Богослужіння до Дня Хрещення Русі.  Володимирівський  собор».

Присутні  обмінялись  думками про розуміння  своєї віри в Бога та вшанування головних християнських свят. Всі зійшлися на думці про те, що з вірою в Христа легше  йти по життю.

Завідувач відділення  Марина Небрат у своєму виступі зачитала уривок з роману Семена Скляренка «Володимир» саме про те, як відбувалося Хрещення  Київської  Русі та побажала громадянам  похилого віку Божої благодаті, щоб дух християнства повертав їх до Божої справи на землі  і  до  Бога на небесах.

 

Паломництво в Свято – Троїцький Густинський монастир

 

Яким складним не було б наше життя, а все одно душа просить свята.  12 липня на християнське свято, яке називають в народі «Петрів день»,             48  громадян похилого віку, які перебувають на обслуговуванні у відділенні денного перебування Прилуцького районного територіального центру з сіл Мала Дівиця, Велика Дівиця, Обичів, Петрівка, Світанкове, Дмитрівка, Товкачівка в супроводі сестри медичної Валентини Шуст та соціального працівника відділення Вікторії Шелест здійснили поїздку до Густинського Свято – Троїцького монастиря.

Вшанувати апостолів Петра і Павла в цей  святковий день зібралося дуже багато людей. На території Густинського монастиря знаходиться п’ять храмів. Одними із головніших є Троїцький собор, церква Петра і Павла, Миколаївська церква, Варваринська церква, Вознесенська церква. Чудова архітектура святого місця заворожила всіх присутніх.  

Екскурсанти були присутні на святковому богослужінні і заздравному молебені. Потім одна із сестер монастиря провела екскурсію по обителі та усипальниці сім'ї Іоасафа Бєлгородського.

Бажаючі набирали і освячували  воду із монастирського джерела. Можна було придбати ікони, молитви, свічки.

Громадяни похилого віку були вдячні організаторам за надану їм можливість долучитися до святих місць, звільнитись від повсякдення, пережити спільну радість.

Поїздка стала можливою завдяки сприянню голови Малодівицької ОТГ Олени Журавель та фінансової підтримки ТОВ «АГРО КІМ» та ТОВ «КРОК УКРЗАЛІЗБУД».

 

 

День Конституції України в Прилуцькому районному

територіальному центрі соціального обслуговування

(надання соціальних послуг)

 

На виконання районного Плану заходів з відзначення 22 – ї річниці Конституції України в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в період з 25 по 27 червня проведені заходи на відповідну тематику.

Організовано адресне привітання 117 громадян, які перебувають на обслуговуванні в терцентрі та проживають на території Івковецької сільської радита Ладанської селищноїради, наданісвяткові подарунки на загальну суму 5,09 тис.грн.

У відділенні денного перебування територіального центру27 червня відбулася лекція – бесіда на тему: «Я маю право». Соціальний працівник відділення денного перебування Вікторія Шелест розповіла про найвищий, Основний Закон України - Конституцію, який утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності і власної держави. Адже Конституція України – це головний оберіг державності і демократі, гарантія незалежності і соборності.

Учасники заходу згадали легенду про державні символи: Герб, Прапор, Гімн, які уособлюють історію держави, її сутність. Запрошені разом з працівниками відділення виконали Гімн України. Потім, участники заходу направились до парку для покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Малодівицькій козацькій сотні.

У відділенні стаціонарного догляду територіального центру 26 червня проведено інформаційну  бесіду на тему: «Конституція – основний закон держави». Директор територіального центру Ніна Косенко привітала проживаючих зі святом, побажала міцного здоров’я, довгих років життя та миру. Вручила солодощі на загальну суму 1,23 тис. грн..

28 червня для громадян, які проживають у відділенні стаціонарного догляду з нагоди святкування 22 – ї річниці Конституції України  організовано святковий обід.

 

 

Великдень у Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

Великдень або Паску в усьому світі святкують навесні, після найбільшого в році Великого посту, що триває в цілому більше 40 днів. Весна – прекрасний період для святкування Паски, природа в цей час змінюється і відроджується. Світловий день збільшується, настрій поліпшується, з’являється все більше енергії для нових звершень. Для тих, хто дотримується Великого посту, це свято є ще величнішим і більш значущим, оскільки Великдень є Воскресінням, святом духовного відродження людства та очищення від гріха.

Готуючись до Великодня, працівники територіального центру доклади багато зусиль, щоб створити святковий настрій отримувачам соціальних послуг. Соціальні робітники територіального центру надавали послуги громадянам похилого віку та особам з інвалідністю з косметичного ремонту житлових приміщень, миття вікон, генерального прибирання осель підопічних, з прання, приготування святкових страв, придбання та доставка продуктів харчування.

50 громадян, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі та проживають на території Канівщинської, Краслянської, Ряшківської, Крутоярівської, Колісниківської, Піддубівської сільських рад отримали святкові подарункові набори. 03 квітня працівники територіального центру прийняли участь у районній доброчинній акції «Великодня посилка воїнам Збройних Сил України в зону АТО».

Неодмінним атрибутом цього свята є великодній кошик. Саме ця тема і стала предметом обговорення під час проведення 4 квітня майстер – класу гуртка «Господарочка» відділення денного перебування територіального центру на тему: «Складаємо композицію « Великодній кошик». Заняття провела керівник гуртка Вікторія Шелест. Вона розповіла, що підбір продуктів у кошику не є випадковим і має символічне значення. До кошика кладуть гілочку свяченої верби і покривають вишитою серветкою або рушником. Паска – символ Воскресіння.

Яйце символізує нове життя. Крім обов’язкових продуктів у святковий кошик кладуть для освячення шинку, ковбасу, сир, масло, сіль, хрін, як символ міцності, а також фрукти, зелень.

Під час проведення практичної частини заняття малодівицькі господині демонстрували свої цікаві елементи великоднього декору, обмінювалися досвідом по випіканню пасок, фарбуванню яєць, складанню кошика. Розстелили пасхальні серветки на столі, поклали паски, крашанки – і на душі у всіх повеселішало, стало сонячно і тепло.

На Великдень за рахунок благодійних коштів адміністрацією територіального центру буде організовано святковий обід для проживаючих відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Представники від Радикальної партії та партії «Батьківщина» кожному із проживаючих вручили запашні паски, які будуть освячені отцем Анатолієм Заїздської церкви та настоятелем Малодівицької православної церкви Миколаєм.

Отримувачі соціальних послуг догляду вдома, стаціонарного догляду, соціальної адаптації дякували за святковий настрій, які дарують їм працівники терцентру та за отримані святкові подарунки.

Тож бажаємо всім світлого свята Великодня, нехай Всевишній не залишить нікого у доброті своїй!

Свято 8-Березня в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

Свято 8 Березня — це свято весняного настрою, позитивних емоцій та вражень, теплої уваги, ніжних почуттів, нових надій. Яке щастя, коли в цей день поряд є рідні та близькі люди. Адже кожній людині, а особливо похилого віку, хочеться жити у шані серед дітей, онуків та правнуків. Однак так буває, що старість приходить самотньою та одинокою. А тому шукають такі люди підтримки і розуміння серед чужих, які швидко стають їм близькими. Для підопічних Прилуцького районного територіального центру соціального обслуговування такими людьми є працівники територіального центру. Тому, в день 8 Березня наші підопічні не були обділені увагою. Завдяки наданій благодійній допомозі 35 жінок, які перебувають на обслуговуванні в терцентрі та проживають на території Білошапківської, Богданівської, Білорічицької, Знам’янської сільських рад отримали продуктові набори приготовані працівниками відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Урочистим та святковим день жіночого свята був у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Зі святом весни та краси привітала присутніх жінок директор територіального центру Ніна Косенко, вручила солодощі та побажала здоров’я, довголіття, миру та добра.

Хвилини радості та гарного настрою подарували присутнім учні Заїздської ЗОШ.

Проживаючі дякували директору, працівникам терцентру та учням Заїздської ЗОШ за хороший настрій, прекрасне свято, на якому вони поспілкувалися, поспівали пісень.

«Хай сонце з весною заходить в Ваш дім» − під такою назвою 7 березня відбувся святковий захід у відділенні денного перебування районного територіального центру. На заході були присутні 30 громадян похилого віку смт Мала Дівиця, які перебувають на обслуговуванні у відділенні. Завідувач відділення Марина Небрат привітала всіх присутніх зі святом та побажала, щоб весняне тепло оселилося в їх душах та родинах.

Працівники відділення разом із слухачами художньо – мистецького факультету «Університету третього віку» підготували святковий концерт. В програмі якого прозвучали пісні: «Мамина вишня», «На зорі мене, мамо, збуди», «Чорнобривці», «Кохайте жінку», «Галина» та інші.

Гумор у виконанні Марини Небрат дуже сподобався глядачам. В залі відчувалась атмосфера добра, радості, єднання, щастя. Завершився захід святковим чаюванням. Запрошені отримали незабутні враження, бурхливі емоції та залишили у своєму серці яскраві спогади від святкового заходу.

Забезпечена старість – справа державна

В Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з 2005 року функціонує відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян похилого віку та осіб з інвалідністю в с. Заїзд на базі бувшого дитячого садка.

Кожного року проводилися роботи щодо покращення умов проживання: замінені на енергозберігаючі всі вікна та двері, змонтована пожежна сигналізація, лінія резервного електроживлення та інше.

Але санітарно-побутові умови закладу потребували покращення.

Ще в 2012 році була виготовлена проектно-кошторисна документація щодо добудови відділення стаціонарного догляду. В 2016 році депутатами районної ради була підтримана пропозиція районної державної адміністрації щодо виділення коштів на добудову в сумі 786,1 тис.грн. за рахунок коштів бюджету розвитку для реалізації заходів щодо інвестиційного розвитку територій району.

В кінці минулого року будівництво було завершене.

Проживаючі заселилися до нової кімнати та з задоволенням користуються новими санітарно-побутовими приміщеннями.

До речі, покращені і умови праці обслуговуючого персоналу.

Проживаючі відділення стаціонарного догляду та працівники дякують районній владі за те, що нарешті їхні побажання здійснилися.

За інформацією Прилуцького районного територіального центру соціального обслуговування

Відзначення дня Соборності України в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

З нагоди відзначення Дня Соборності України в територіальному центрі проведено перший етап загальнорайонної акції по підтримці 79 громадян району, які проживають на території населених пунктів Линовиця, Нова Гребля, Бубнівщина, Даньківка з врученням продуктових наборів.

«Наша Україна – єдина і неподільна» − під такою назвою 22 січня пройшла тематична година, присвячена Дню Соборності України, проведений працівниками відділення денного перебування тер центру спільно з працівниками Малодівицького Будинку народної творчості.

На захід зібралися громадяни селища Мала Дівиця, які перебувають на обслуговуванні у відділенні денного перебування терцентру. Ведучі заходу, працівники відділення денного перебування терцентру Валентина Шуст та Малодівицького будинку народної творчості Олександр Оніщенко розповіли присутнім про те, як день 22 січня 1919 року ввійшов в історію великим національним святом – Днем Соборності України. Ця подія – один із найпрекрасніших моментів нашої історії.

Присутні мали можливість більш детально дізнатись про важливий історичний факт для нашої країни під час перегляду відеофільму «Злука. Соборність України». Під час презентації демонструвались фотографії воїнів - захисників. Зі сльозами дивились на фото своїх славних земляків односельці. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героя України, свого земляка Олега Міхнюка. На заході прозвучали пісні «Ой нашого люду по світу багато», «Земле, моя колискова», «Вишиванка», «Україна – це ти», «Ми за мир», «Пісня про Україну» у виконанні Народного колективу «Полісяночка» та дитячого ансамблю «Джерельце» Малодівицького будинку народної творчості.

Цього ж дня у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання проведена інформаційна година «Україно рідна нене - ми єдині назавжди». Директор терцентру Ніна Косенко вручила кожному проживаючому відділення солодощі та побажала здоров’я та благополуччя, миру й добробуту, мудрості і почуття єдиної родини.

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!

Говорять сьогодні дорослі й малі,

Бо ти в нас – найкраща,

Бо ти в нас єдина,

Немає такої, як ти на землі.

Щедрівки у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру

Свята зимового циклу вирізняються особливою казковістю, очікуванням чуда і навіть дитинністю.

Споконвіку, напередодні Старого Нового року відзначається Щедрий вечір, веселе українське свято з обрядами та забавами.

Щедрування – народний звичай, тому всі щедрівки радісні та оптимістичні.

Щедрик, щедрик, щедрівочка прилетіла ластівочка – ця всесвітньо відома мелодія Леонтовича звучала напередодні Старого Нового року по всій Україні.

Почули її і проживаючі відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання районного територіального центру. З привітаннями та щирими побажаннями до них завітали щедрувальники з відділення денного перебування територіального центру та Заїздського будинку культури разом з директором терцентру Ніною Косенко.

Серед пісенних привітань були різні твори . Такі, як «Добрий вечір тобі, пане -господарю», «Ой сива я та і зозуленька», «Старий рік минає», «А в цім домку, як у вінку». У вітаннях щедрувальники бажали проживаючим здоров’я та Божої благодаті.

Після веселого щедрування директор терцентру вручила кожному проживаючому відділення солодощі.

І сказав Старий рік Новому: «Наповняй все любов’ю в кожному домі».

https://legalaid.gov.ua/