22 січня 2019

 

Міжнародний День людей з інвалідністю

 

День працівника соціальної сфери

 

 

 

Міжнародний день громадян похилого віку  та День ветерана у Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

1 жовтня вся Україна  відзначає Міжнародний День людей похилого віку та День ветерана. Святкування Міжнародного дня людей похилого віку і Дня ветерана в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) вже стало доброю традицією. Цей день є визначним і особливим, щоб кожна людина, кожен громадянин пам’ятав про свою історію, вшановував і надавав підтримку людям похилого віку, ветеранам, пенсіонерам, адже вони найбільше потребують нашої допомоги, нашої уваги.  Це свято стало прекрасною нагодою ще пильніше поглянути на проблеми людей поважного віку, а також ще раз висловити глибоку вдячність і пошану старшому поколінню за чиїма плечима пройдені  нелегкі життєві дороги.

До цієї дати працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги звернулися до керівників підприємств, установ, організацій, приватних осіб з приводу надання благодійної допомоги. Найбільш активними благодійниками є: ТОВ «Миколаївка», ТОВ «Наташа Агро», магазин «Фінком», ТОВ «Агрікор Холдинг», СФГ «Промінь».  Фахівці відділення організували та  вручили святкові продуктові набори 12 громадянам, які проживають в с. Богданівка.

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана 01 жовтня відбувся святковий захід для громадян похилого віку, які перебувають на обслуговуванні у терцентрі в с. Красляни. Приємно відзначити, що у стінах будинку культури, де проводився захід,   була тепла та святкова атмосфера. Веселий настрій присутнім дарували учасники ансамблю «Водограй»  Краслянського будинку культури.

З теплими словами привітань звернулася до присутніх заходу директор територіального центру Ніна Косенко. Вона подякувала  присутнім літнім людям за багаторічну добросовісну працю, доброту та мудрість, за збереження найкращих національних традицій свого краю, віру і любов, які вони пронесли через усе своє життя.

        З вітальними словами до присутніх звернувся голова сільської ради  Роман Ювченко, який висловив громадянам похилого віку та ветеранам щиру подяку за самовіддану та наполегливу працю, тепло сердець, яке вони дарують людям,  побажав міцного здоров'я, щастя, домашнього затишку, достатку  та миру. 

           Після закінчення концертної програми свята всі присутні були запрошені до  святкового обіду, який спільно організували працівники територіального центру та сільської ради. 

         

         1 жовтня відбулося святкування Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана і у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Директор територіального центру Ніна Косенко привітала всіх проживаючих та вручила кожному проживаючому солодощі та побажала   здоров’я та благополуччя, миру й добробуту. Соціальним працівником Лілією Костюк для проживаючих проведено інформаційну годину на тему: «Відлік часу і сиві роси».

      

 

 

Відзначення 76 річниці вигнання нацистських окупантів з території Прилуцького району

в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальнихпослуг)

 

Щороку історична пам'ять повертає нас до героїчних, болючих та радісних днів вигнання нацистських окупантів з території Прилуцького району.

18 вересня виповнюється 76 років з того дня, коли прилуцькі землі було звільнено від нацистських окупантів.

До цієї події у Прилуцькому районному територіальному центрі вкотре проведено ряд святкових заходів на відповідну тематику. Працівниками відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги організовано та вручено 29 жителям Дідовецької та Канівщинської сільських рад  продуктові набори на загальну суму 1,2 тис. грн.


 
Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйновані долі, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі. Є суд історії. Вже майже досконально вивчені всі масштаби цієї згубної війни. Її причини, її наслідки. Перемога. Це була перемога зі сльозами на очах. Це були сльози радості і одночасно сльози горя. Це не можна описати простими словами. Складні формулювання так само не підійдуть. Не можна висловити те, що відчували наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. Не можна висловити, але ми і не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь в цьому. 

З метою закріпити й увіковічити історичну пам’ять цієї події у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового  проживання соціальним працівником Лілією Костюк для проживаючих проведено інформаційну годину на тему: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте». Після проведення заходу в. о. завідувача відділення Тетяна Дядюн  привітала всіх проживаючих зі святом та побажала миру, добра  та блакитного неба над головою.

Це велике свято для кожного з нас та, на жаль, воно затьмарене подіями, які відбуваються на  сході Укрїни. Віриться, що наш народ переможе і в цьому двобої, так як сучасні захисники гідні слави своїх дідів та прадідів.

 

.

Відзначення Дня  Державного Прапора України

та 28-ї річниці незалежності України

в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) 

 

           24 серпня 1991 р. Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для долі українського народу — Акт проголошення незалежності України.

    З гордістю і душевним піднесенням ми нині зустрічаємо 28-у річницю незалежності Української Держави, яка постала рівною серед рівних поміж країн світового співтовариства, впевнено йде шляхом поступальних політичних та економічних реформ.

      Впродовж двадцяти восьми років незалежності Україна утвердилася як демократична, суверенна і соборна європейська держава, зміцнила свої міжнародні позиції, підтвердила омріяне у віках право на самовизначення реальними здобутками державотворення.

          З нагоди відзначення  Дня  Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в період з 20 по 24 серпня проведені заходи на відповідну тематику.

           Організовано адресне привітання та вручено 79 громадянам, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі та проживають на території Сухополов'янської, Яблунівської, Ряшківської сільських рад святкові подарункові набори.

 
 
 

        22 серпня працівники територіального центру долучилися допроведення районної доброчинної акції «Посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС/АТО».

        Цій славній даті були приурочені і заходи, які проведені у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.  Проведена інформаційна бесіда на тему «Ми вітаємо тебе, Україно! З Днем народження твоїм».

         З нагоди державного свята у відділенні організовано святковий обід та зустріч директора терцентру Ніни Косенко, яка  вручила кожному проживаючому солодощі, побажала здоров’я та благополуччя, миру й добробуту, мудрості й почуття єдиної родини.

 

         Нехай у серці кожного завжди буде Україна! Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у дім щастя і добро, мир  та  любов!

                                         Вишита колоссям і калиною,

                                      Вигойдана співом солов’я,

                                      Звешся величаво – Україною,

                                      Земле зачарована моя.

 

Свято хрещення Київської Русі – України в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування

(надання соціальних послуг)

 

З 2008 року, враховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та громадськості, указом президента України № 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України. Відзначається це свято 28 липня - у день пам’яті князя Володимира - хрестителя Київської Русі.

          З нагоди відзначення хрещення Київської Русі-України у територіальному цетрі проведено ряд заходів. Відділенням адресної допомоги надані святкові подарунки для 53 громадян, що знаходяться на обслуговуванні та проживають на території Сергіївської, Піддубівської, Краслянської, Крутоярівської, Лісовосоричинської, Смоської, Мазківської сільських рад.

        

Саме цій події була приурочена і літературна година "Свята моя Київська Русь", яка пройшла у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

Розпочався захід з цікавої розповіді соціального працівника відділення стаціонарного догляду Лілії Костюк про історію запровадження християнства та про роль Києва в цьому процесі, яке сьогодні стало духовною скарбницею нашої держави.

Вона також прочитала вірші вітчизняних поетів В. Назарука,                     Т. Левицької, які подумки переносять нас до витоків історії, допомагають оцінити те велике значення, що відіграло прийняття християнства для слов’янських народів, викликають роздуми про події, що відбуваються в Україні сьогодні.

           Заступник директора терцентру Оксана Ніколенко привітала проживаючих зі святом та побажала всім Божої благодаті, духовної наснаги, міцного здоров’я та довголіття!

Це свято, духовно об'єднало українців, живить нашу віру у мир та добро на землі. 

Нарада з працівниками

Прилуцького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 

05 липня 2019 року  відбулася виробнича нарада з працівниками територіального центру по підведенню підсумків роботи територіального центру за I півріччя 2019 року.

Під час наради обговорювалися питання: про роботу структурних підрозділів територіального центру: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

 Завідувач відділення соціальної допомоги вдома Наталія Волощенко прозвітувала про роботу відділення. Зробила детальний аналіз виїзних перевірок щодо якості надання соціальними робітниками соціальної послуги догляду вдома; про зміни в призначенні житлових субсидій та монетизації. Особливо звернула увагу на підготовку до осінньо-зимового періоду, забезпечення паливом громадян, які перебуваю на обслуговуванні. Наголосила соціальним робітникам проводити заходи з роз’яснювальної роботи серед громадян похилого віку щодо підготовки до опалювального періоду, профілактики пожеж та нещасних випадків в побуті.

Лариса Гриценко прозвітувала про роботу відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. Зупинилась на основних показниках роботи відділення, обговорили питання тісної співпраці працівників відділення адресної допомоги та соціальних робітників з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо надання платних послуг перукаря та швачки.

Питання моніторингу та внутрішньої оцінки якості надання соціальних послуг у територіальному центрі доповіла фахівець із соціальної роботи  Жанна Андрієнко. Згідно шкали оцінки якісних та кількісних показників з надання соціальних послуг у територіальному центрі узагальнений статус відповідає встановленому рівню – «Добре».

Серед важливих актуальних питань були питання з оплати праці, а саме головний бухгалтер Катерина Москаленко зупинилася на змінах в законодавстві щодо оплати праці; що включає в себе поняття мінімальна заробітна плата; як проводиться доплата до рівня мінімальної заробітної плати. Докладно розповіла про Порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення.

Інспектор з кадрів Тетяна Буймистер ознайомила присутніх з порядком надання додаткових соціальних відпусток та враховуючи те, що вона являється головою профспілкового комітету терцентру підвела підсумки роботи профспілки за відповідний період.

     

Підвела підсумки роботи територіального центру за I півріччя за 2019 року директор Ніна Косенко. Під час виступу директор наголосила на підвищення якості надання соціальних послуг громадянам, які перебувають на обслуговуванні в терцентрі. Зобов’язала завідувачів відділень продовжувати проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед жителів району з питань роботи відділень: соціальної допомоги вдома, стаціонарного догляду, відділення адресної допомоги; вчасно та вразі потреби проводити аналіз та обробку індивідуальних планів надання соціальних послуг з метою надання якісних соціальних послуг; продовжувати роботу з благодійними фондами, приватними підприємцями і підприємствами, релігійними конфесіями у напрямку надання допомоги малозабезпеченим громадянам району. На закінчення виступу директор подякувала всім за роботу та побажала працівникам енергії, терпіння та плідної праці.       

День Конституції України

у Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

 28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 23 роки тому в Україні було прийнято Основний Закон держави.        

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

З нагоди відзначення на належному рівні 23-ї річниці Конституції України у Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проведено ряд заходів на відповідну тематику.

Організовано адресне привітання 89 громадян, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі та проживають на території Ладанської селишної ради з врученням святкових подарункових наборів.

Директор терцентру Ніна Косенко 26 червня відвідала проживаючих відділення стаціонарного догляду, привітала з визначним святом - Днем Конституції України, побажала довгих років життя, миру та благополуччя. Кожному проживаючому вручила солодощі.

Соціальним працівником відділення стаціонарного догляду Лілією Костюк 27 червня проведено інформаційну годину на тему: «Конституція України – гарант незалежності». Лілія Костюк розповіла історію створення першої Конституції Пилипа Орлика та сучасної прийнятої у 1996 році, а також легенду про походження герба, гімна, прапора, зосередила увагу присутніх на правових гарантіях саме для людей похилого віку, розповіла про права, які гарантуються Конституцією України.

Також була представлена книжкова виставка «Оберіг нашої державності», де читачам була запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література.

Адміністрація територіального центру вітає всіх з Днем Конституції України. Бажає міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності.

 

 

Свято Перемоги в Прилуцькому районному

територіальному центрі соціального обслуговування

(надання соціальних послуг)

У ці травневі дні український народ, разом з Європою та світом, вшановує мужність і жертовність тих, хто пройшов палаючими фронтовими дорогами Другої світової війни, на чию долю випали тяжкі роки окупації та пекло нацистських концтаборів, хто в післявоєнні роки відроджував тисячі перетворених на руїни українських міст і сіл.

В Прилуцькому районному територіальному центрі на обслуговуванні перебувають 250 ветеранів війни, із них 12 інвалідів війни, 2 учасника бойових дій, 44 членів сімей загиблих та померлих ветеранів війни. Це не просто підопічні, а герої, яким сьогодні ми завдячуємо життям. Це люди, які бачили фронт на власні очі, які щосекунди боролися за своє та наше життя, ті, що подарували нам мир та спокій.

          Напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні директор територіального центру Ніна Косенко, працівники терцентру привітали вдома 58 ветеранів та завдяки підтримці спонсорів подарували подарункові набори.

 
 
           У відділенні стаціонарного догляду для всіх проживаючих 7 травня проведені святкові заходи. Цього ж дня відбулися зустрічі з в.о. голови районної державної адміністрацією Денисом Росовським та директором терцентру Ніною Косенко з врученням солодощів.



 

Під час зустрічі вони висловлювали повагу та вдячність ветеранам за їх мужність, подвиги та Велику Перемогу. Побажали міцного здоровʼя, довголіття, добробуту та мирного неба над головою.

В День Перемоги – 9 травня ветерани війни та працівники відділення стаціонарного догляду прийняли участь у мітингу та покладанні квітів до Обеліску Слави с. Заїзд. Для проживаючих організовано святковий обід.

Ми завжди пам’ятаємо про вас —
Над нами спокій неба чистий.
З Днем перемоги раді привітати вас
В момент такий святково-урочистий!

Великодні свята в Прилуцькому районному

територіальному центрі соціального обслуговування

(надання соціальних послуг)

 

Весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються із далеких країв птахи, зодягаються в зелень, квітнуть дерева, гаї перегукуються голосним пташиним співом.

Саме на весну припадає найголовніше християнське свято – Пасха або Великдень. Це величне свято світлого Воскресіння Христа.

Готуючись до Великодня, працівники територіального центру доклади багато зусиль, щоб створити святковий настрій отримувачам соціальних послуг, щоб люди поважного віку, особливо одинокі, відчули турботу про них. Соціальні робітники територіального центру надавали послуги громадянам похилого віку та особам з інвалідністю з косметичного ремонту житлових приміщень, миття вікон, генерального прибирання осель підопічних, з прання, придбання та доставка продуктів харчування, Великодніх пасок.

Працівниками відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання  одиноких громадян для вручення продуктових наборів до Великодня. 80 громадян різних категорій, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі отримали святкові подарункові набори.

23 квітня працівники територіального центру прийняли участь у районній доброчинній акції «Великодня посилка воїнам Збройних Сил України в зону проведення ООС».

На Великдень за рахунок благодійних коштів адміністрацією територіального центру буде організовано святковий обід для проживаючих відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

Представники Міжнародного благодійного фонду «Давай допоможемо» кожному із проживаючих вручили запашні паски, які будуть освячені отцем Анатолієм Заїздської церкви.

Отримувачі соціальних послуг догляду вдома, стаціонарного догляду дякували за святковий настрій, які дарують їм працівники терцентру та за отримані святкові подарунки.

Адміністрація територіального центру вітає всіх з Великоднем.

Бажаємо всім душевної чистоти і гармонії, миру та спокою в родині. Нехай чудо Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи. Нехай Пасхальне Свято стане для кожного початком нового життя –  кращого і добрішого.

Христос Воскрес!

Міжнародний жіночий день у Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування

 (надання соціальних послуг)

 

Весна…  Напевне не знайдеться людини, а особливо жінки, яка б не любила весну. За що ми любимо весну? За яскраве сонечко, за звук талої води, що капає з дахів, за оновлення наших надій і сподівань, за можливість скинути такий важкий зимовий одяг. І за те, що на початку весни є перше весняне свято – Міжнародний жіночий день 8 березня. Міжнародний жіночий день одне з найпрекрасніших свят у нашому календарі, яке символізує свято весни, радості, любові і чарівного жіноцтва. Саме українські жінки здатні поєднати в собі силу і слабкість, впевненість та тендітність, розум та щирість. Тож, напередодні свята, 7 березня у великій залі райдержадміністрації  відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення  Міжнародного жіночого дня – 8 Березня.

Зі щирими  вітальними словами звернулись до колективу територіального центру в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський та голова районної ради Василь Малик.

Вони побажали безмежного щастя і міцного здоров’я, позитивних емоцій, подарунків та гарного настрою. 

Окрім теплих та щирих слів привітань, які лунали від керівництва району, кращі працівники терцентру були відзначені грамотами та подяками.

Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради нагороджена:

Косенко Ніна Дмитрівна – директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджена:

Ілляшенко Ніна Григорівна – соціальний робітник відділення соціальної допомоги вдома.

Оголошена Подяка голови районної державної адміністрації:

Чибізовій Світлані Петрівні – підсобному робітнику відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання;

Бойко Ніні Іванівні – соціальному робітнику відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Грамотою районної ради нагороджена:

Білоножко Валентина Миколаївна – соціальний робітник відділення соціальної допомоги вдома.

В переддень жіночого свята працівники територіального центру відвідали 75 жінок, які перебувають на обслуговуванні в терцентрі та проживають на території Замостянської, Заїздської, Валківської сільських рад вручили часточку весни, гарний настрій та святкові продуктові набори.

В Міжнародний жіночий день не були обділені увагою і наші проживаючі відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Зі святом весни та краси привітала проживаючих директор терцентру Ніна Косенко та вручила солодощі. Хвилини радості та гарного настрою подарували присутнім учні Заїздської ЗОШ I-II ст. Вони співали пісень, декламували гуморески.

Насичену святкову програму дарували і наші підопічні учасниці ансамблю «Весела родина». Завершився захід святковим чаюванням. Підопічні отримали незабутні враження, бурхливі емоції та залишили у своєму серці яскраві спогади від почутого. 

Адміністрація територіального центру приєднується до привітань на адресу всіх наших жінок - працівників та підопічних! І бажає здоров’я, миру і щастя! Нехай всі аромати квітів для вас пахнуть, дарують вам свою ніжність і красу. Нехай цей весняний день балує вас теплом, а чоловіки – увагою. Нехай життя дарує вам тільки приємні миті, теплі ніжні зустрічі і люблячі серця. Зі святом 8 Березня, гарного настрою!

 

 

Відзначення Дня Соборності України в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування

(надання соціальних послуг)

Окрім величності світлих Різдвяних святкувань, січень багатить історію України героїчними сторінками подій, однією із яких є День Соборності. День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

В Акті злуки проголошувалося: «Однині воєдино вливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина, незалежна Україна».

В знак об’єднання українських земель в територіальному центрі проведено ряд заходів з нагоди відзначення Дня Соборності України. Для 97 громадян, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі та проживають на території Линовицької об’єднаної територіальної громади, за рахунок наданої благодійної допомоги СТОВ «Цукровик» проведено благодійну акцію з врученням продуктових наборів на загальну суму 4,6 тис. грн.

 

 

У відділенні стаціонарного догляду до Дня Соборності України відбулася інформаційна година «Моя єдина Україна». Соціальний працівник відділення Лілія Костюк ознайомила проживаючих відділення з історією та з основними ідеями свята. Завідувач відділення Аліна Луцак привітала всіх присутніх зі святом з Днем Соборності України, побажала миру, добра, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє нашої України. На закінчення заходу Лілія Костюк декламувала вірші про Україну:

 

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи!
Усі мої сили і душу широку,
Й життя я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була, Україно,
Соборна, єдина, незламна країно!...

 

 

https://legalaid.gov.ua/