back

Фотовернісаж «Очима фронтового репортера»

11 травня 2019

 

08 травня в Прилуцькій районній бібліотеці для дітей клубу «Дивосвіт», до дня пам’яті та примирення, дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, було проведено фотовернісаж «Очима фронтового репортера».

З кожним роком ми дорослішаємо і все глибше усвідомлюємо минуле нашої країни, той важкий шлях, який пройшла вона протягом всієї історії. І однією з важливих віх на її шляху була Друга світова війна, про яку велася розмова на засіданні.

Діти переглянули безліч фотознімків та відеороликів про страшне лихоліття війни, про той шлях, який довелося пройти нашому народові до світлого, радісного і водночас сумного, свята всього людства Дня Перемоги. 

Юні читачі та працівники бібліотеки ділилися спогадами своїх дідів та прадідів, перегортали сторінки книги «Нам є що згадати…», виданої Прилуцькою РЦБС, де зібрані спогади ветеранів війни Прилуцького району, зачитували листи полонених жінок та дітей про знущання, які їм довелося пережити. 

Не можна було не згадати подій, що відбуваються сьогодні на Сході нашої країни, про хлопців, які захищають незалежність нашої країни та тих хто вже ніколи не повернеться до рідних домівок.

Діти переглянули відеоряд загиблих героїв АТО Прилуччини, яких ми повинні пам’ятати і бути їм вдячними за те, що нас захищали. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з Другої світової війни та тих хто віддав своє життя захищаючи кордони нашої держави сьогодні.

На завершення ознайомились з літературною книжковою виставкою «Перегортає пам'ять сторінки».

 

 
 

 

 

 

https://legalaid.gov.ua/