back

18 травня 2019

18 травня у Прилуцькому об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за участю керівника апарату райдержадміністрації Світлани Александрової, заступника голови районної ради Наталії Єгорової відбулися урочистості з нагоди Дня резервіста, який встановлено Указом Президента України від 19 квітня 2019 року № 154/2019.

У вітальному слові Світлана Александрова зазначила, що встановлення даного свята продиктовано часом та ураховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовності у будь-який час стати до лав Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Адже боронити батьківську віру, благословенний край своїх славних пращурів, сини і дочки України завжди вважали святим обов’язком.

Також Світлана Александрова побажала всім резервістам, щоб ті навики,  які вони набули на полігонах, ніколи не пригодились у реальному житті і висловила впевненість, що це свято сприятиме дальшому розвитку сучасних військових традицій, зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

 
 
 

Про це говорили: заступник голови районної ради Наталія Єгорова,  військовий комісар Прилуцького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Іван Черняк, т. в. о. заступника командира військової частини А 4245, капітан Дмитро Цегельник, командир військової частини А 7330, майор Юрій Кузьменков.

 

 

 
 
 
 
З нагоди Дня резервіста України під час урочистостей резервістам були вручені відзнаки райдержадміністрації, районної та міської ради, командування військової частини А7330.

Церемонію складання резервістами військової присяги провів заступник командира військової частини А 7330 з морально-психологічного забезпечення, ст. лейтенант Валентин Денисенко.


 

Під час урочистостей була висловлена щира вдячність за надану допомогу військовій частині  А 7330 :

  • Генеральному директору «В.А.Т.-Прилуки» (Скрипка Артем Сергійович);
  • Директору ТОВ «Керамік-Прилуки» (Брусов Юрій Володимирович);
  • -Лідеру ГР «Оновлення» (Коровченко Сергій Володимирович):
  • Директору ПП «Транссвіт» (Селютін Сергій Тихонович):
  • ПП Дмитру Колеснику.

Урочистості організовані та проведені сектором культури, туризму і релігій райдержадміністрації.

Благословення та освячення воїнства провів настоятель Собору Різдва Богородиці Православної церкви України, протоієрей Віталій Юрочко.

 

 

https://legalaid.gov.ua/