back

ВТРАТИЛИ Б ІСТОРИЧНУ СПАДЩИНУ, ЯКБИ НЕ ПЛЕЧЕ РАЙОННОЇ ВЛАДИ

11 грудня 2019

 

Понад сто років тому, коли ще земля належала поміщикам, зразу за нашим селом росли парки, залишки яких збереглися до наших днів і мають історичне значення, - інформує Білорічицький сільський голова Валерій Коваленко.

Але знайшлися спритники в обласному управлінні Держгеокадастру, які під виглядом виділення землі «АТОвцям» передали її фермерам, а ті у свою чергу збирались уже вирубати віковічні дерева у парковій зоні та розорати її. Вплинути на ситуацію сільська влада, на жаль, не мала можливості. Тож звернулись за підтримкою до райдержадміністрації та її керівника. Питання це розглядалось там на засіданні відповідної комісії, де намітились шляхи розв’язання проблеми, були направлені пропозиції та клопотання до облдержадміністрації. Завдяки цьому уже практично вирішується питання щодо створення на території старовинної паркової зони ландшафтного заказника місцевого значення «Засенкове» площею близько 20 гектарів.

Якби не втручання та підтримка з боку районної влади, то громада б утратила неоціненну частку своєї історичної спадщини, натомість же матиме тепер (звісно ж, після проведення упорядкувальних робіт) чудове місце відпочинку та паломництва природолюбів, туристів, краєзнавців.

 
https://legalaid.gov.ua/