back

Круглий стіл  «Механізми захисту прав людини»

10 грудня 2019

 

В Україні щороку, починаючи з 2008 року, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини.

 В Прилуцькій районній бібліотеці 10 грудня для юнацтва було проведено зустріч за круглим столом з суддею спікером Прилуцького міськрайонного суду – Володимиром Григоровичем Павловим, та прес секретарем – Наталією Бойко. Тематика зустрічі сприяла підвищенню рівня правової культури юнаків, інформованості про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.

Дітям було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись учнів над необхідністю знати свої права та обов’язки, закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Також було обговорено питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.

 

 
https://legalaid.gov.ua/