20 липня 2018

       

Україна впроваджує європейські стандарти відкритості і прозорості в роботі органів державної влади. Важливим кроком на цьому шляху стало прийняття Закону України "Про доступ до публічної інформації"

 

Згідно з законом, публічною є відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень.

Метою цього Закону є забезпечення прозорості та відкритості суб'єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

 

Видані Укази Президента України: «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» та "Про забезпечення доступу до публічної інформації в допоміжних органах, створених Президентом України",  які покликані забезпечити реалізацію конституційного права громадян вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.

 

Форму запиту на інформацію

Пам’ятка запитувача публічної інфоромації, якою володіє Прилуцька районна державна адміністрація

Перелік відомостей, що становлять службову інформацію

Порядок складання та подання запитів на публічну інформацію в Прилуцькій районній державній адміністрації - районній військовій адміністрації

 

Функції із забезпечення доступу запитувачів до інформації в районній державній адміністрації покладено на відділ документообігу, контролю, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації.

 

Розпорядженням голови Прилуцької РДА від 08 серпня 2019 року №190  затверджено розмір витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, який надійшов до Прилуцької районної державної адміністрації.

 

Розпорядженням голови Прилуцької РДА від 02.11.2022 № 142 "Про затвердження Порядку складання та подання запитів на публічну інформацію в Прилуцькій районній державній адміністрації - районній військовій адміністрації".

 

Розпорядженням голови Прилуцької РДА від 15.07.2022 року № 106 "Про затвердження Інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїів інформації, що містять службову інформацію"

Додаток - інструкція

Розпорядженням голови Прилуцької РДА від 05.09.2023 року № 127 "Про внесення змін до розпорядження начальника районної військової адміністрації від 15 липня 2022 року № 106"

Порівняльний аналіз запитів на публічну інформацію та звернень громадян

https://legalaid.gov.ua/