back

АТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний»

03 вересня 2020

Загальні відомості

1.Повне найменування: Акціонерне товариство «Линовицький цукрокомбінат «Красний»

2. Місцезнаходження: Україна, 

3. Міжміський код, телефон: +38 (04637) 6-92-35, 6-92-18

4. Електронна поштова адреса: [email protected]

5. Керівник: директор Прозор Сергій Михайлович

 

Історія заводу

У 1899 році на березі притоки річки Удая, Рудке, на колишніх володіннях гетьмана Скоропадського, (пізніше графа де-Бальмена) на кошти бельгійського капіталіста Стевенара, в селі Линовиця, Полтавської губернії, Пирятинського повіту, було збудовано цукровий завод потужністю 4500 центнерів цукрових буряків за добу.

У 1909 році завод продали Корюківському акціонерному товариству (Терещенку).

Завод було збудовано за паровою схемою, що було характерним для новацій цукрового виробництва тих часів. Основне технологічне устаткування характеризується наявністю декількох одиниць обладнання одного і того ж призначення, але з малою місткістю.

Основним джерелом постачання води в завод були ставки площею 33 гектари і загальною місткістю 440,0 тис. м3 води.

Завод мав одну залізничну колію, що підходила до бурякової ями, розташованої на території заводу, на відстані 0,5 км від станції.

Основою механізації вантажно-розвантажувальних робіт на заводі і буряко-пункті, була дешева робоча сила робітників та гужовий транспорт.

Буряко-пункт мав одну вагову будку та одні 10 тонні ваги.

Акціонерне товариство "Линовицький цукрокомбінат "Красний" створено по рішенню установчих зборів засновників вiд 05 серпня 1994 року i в статусі юридичної особи зареєстроване в Єдиному державному реєстрі 12 січня 1995 року Прилуцькою районною державною адмiнiстрацiєю.

Основний вид діяльності: виробництво цукру

  
https://legalaid.gov.ua/