08 лютого 2022

СУБСИДІЇ: Запитуйте-відповідаємо.

- Чи враховується при розрахунку субсидії допомога, яку малозабезпеченим українцям цьогоріч надавали міжнародні організації?

- При розрахунку субсидії допомога від міжнародних організацій до сукупного доходу сім’ї не враховується. Також відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.07.2020 №632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги» до середньомісячного сукупного доходу не включаються соціальні виплати, зокрема, допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам та компенсація витрат за тимчасове розміщення ВПО, які перемістилися у період дії воєнного стану.

- Чи враховується при розрахунку субсидії дохід членів сім’ї, які не проживають, але зареєстровані в будинку?

Якщо члени сім’ї, які зареєстровані, але фактично не проживають за вказаною в реєстраційних даних адресою, нададуть підтверджуючі документи про фактичне місце свого проживання, тоді дохід таких членів сім’ї при розрахунку субсидії не враховується.
          -  Якщо ж у складі домогосподарства кількість фактично проживаючих зареєстрованих членів домогосподарства є меншою, ніж кількість членів домогосподарства, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), то соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування розраховуються на фактично проживаючих зареєстрованих за цією адресою членів домогосподарства. Рішення в таких випадках приймаються на підставі документів, що підтверджують «непроживання» особи за адресою домогосподарства, або актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства / фактичного місця проживання особи

- Чи можуть претендувати на субсидію громадяни, які мають у власності автомобіль?

- Так, можуть, але за певних умов: якщо особа зі складу домогосподарства, або член сім’ї особи з домогосподарства має один транспортний засіб (крім мопедів, причепа), з року випуску якого минуло більше ніж 5 років, або ж кілька автомобілів старших за 15-річний вік.
          Якщо ж конкретний член одного домогосподарства має у власності принаймні один транспортний засіб, з моменту випуску якого не пройшло п’яти років або два чи більше автомобілі віком до 15 років, то субсидія в такому випадку не призначається.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

 

Розпочалась інформаційна кампанія «Пройди діагностику», присвячена боротьбі із раком легень

Громадська організація «Афіна. Жінки проти раку» спільно з 19 європейськими організаціями та Lung Cancer Europe, що представляє спільні інтереси європейської спільноти пацієнтів із раком легень, розпочала інформаційну кампанію «Пройди діагностику». Мета цієї кампанії – заохотити людей пройти обстеження на рак легенів, якщо у них спостерігаються симптоми або фактори ризику цього захворювання.

Протягом листопада на ресурсах Міністерства охорони здоров’я та ГО «Афіна. Жінки проти раку» будуть розміщені відео, статті, історії пацієнтів та інші матеріали інформаційної кампанії.

Рак легень має найвищий рівень смертності серед усіх видів раку в Європі, тому що багато людей не знають про симптоми та фактори ризику, пов'язані з цим захворюванням.

Проте, чим раніше рак легень буде діагностовано, тим більше шансів його побороти. Для цього у разі появи симптомів та наявності факторів ризику варто пройти відповідне обстеження.

До факторів ризику раку легень, на які можна вплинути, виділяють: куріння, пасивне куріння, вплив радону, азбесту, канцерогенних агентів, вживання дієтичних добавок. Проте наявність факторів ризику не означає, що людина обов’язково захворіє. Водночас їхня відсутність може зменшити ризик розвитку хвороби. Детальніше – у матеріалі на сайті Центру громадського здоров’я.

Для оцінки факторів ризику та симптомів можна скористатись вебсйтом getchecked.eu, який доступний 17 мовами, зокрема й українською.

Навіщо проходити обстеження?

Рівень смертності від раку легень перевищує 50%, оскільки багатьом людям діагностують рак легень на пізній стадії, коли шанси на виживання значно менші.

Люди часто не проходять обстеження, тому що не знають, що знаходяться в групі ризику. Рак легень загрожує не лише тим, хто палить або піддається пасивному курінню, – захворіти може кожна людина, яка має легені.

Що я можу зробити?

Якщо ви відчуваєте будь-які з цих симптомів або зазнали впливу будь-якого з цих факторів ризику – пройдіть обстеження! Своєчасна діагностика може не тільки врятувати ваше життя, але й покращити його якість.

Як можна пройти обстеження?

Розкажіть про свої симптоми лікарю, й він направить вас до відповідного профільного спеціаліста. Наприклад, вам можуть виписати направлення на дослідження на визначення наявності/відсутності раку легень.

Хто може допомогти пройти обстеження?

Якщо у вас виникли запитання чи сумніви щодо того, як пройти обстеження, відвідайте веб-сайт Lung Cancer Europe або зверніться до однієї з наших організацій-учасників у вашій країні для отримання додаткової інформації та допомоги.

Довідка: LuCE – це представник інтересів європейців, які страждають від раку легень. Громадська організація «Афіна. Жінки проти раку» створена для адвокації прав та інтересів пацієнтів з онкологічними захворюваннями та об’єднує онкопацієнтів з усіх регіонів України.

 

Про надання платниками ПДВ документів для виключення з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості

За інформацією начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Чернігівській області Руслани Ліновицької питання відповідності чи невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку розглядається комісією регіонального рівня. Це передбачено п. 6 Порядку зупинення реєстрації податкової накладноїрозрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11.12.2019 р. №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Комісією регіонального рівня розглядається питання виключення з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, у разі:

- виявлення обставин,

- та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку,

- та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника ПДВ, що свідчать про його невідповідність критеріям ризиковості.

Подання платником, якого включено до переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, інформації та копій документів, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості здійснюється в електронному вигляді у форматі XML за формою «Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку - код форми J(F)13149.

До Повідомлення можна додати необхідну кількість документів довільного формату (код форми J/F13601), до яких можна завантажити копії документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку у форматі PDF, PNG або JPG.

Кількість документів довільного формату, що додаються до Повідомлення 2, не повинна перевищувати 100 шт.

Розмір вкладень (у форматі PDF, PNG або JPG) до документів довільного формату не повинен перевищувати 2 Мб.

Комісією розглядається питання виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, у разі, зокрема, отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Інформацію та копії документів, подані платником податку, Комісія розглядає протягом семи робочих днів, що настають за датою їх надходження, та приймає відповідне рішення.

Якщо Комісією протягом семи робочих днів, що настають за датою надходження зазначеної інформації та документів, не прийнято відповідного рішення, платник податку виключається з переліку платників податку, які відповідають критеріям ризиковості платника податку.

Інформація та копії документів, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку подаються у вигляді Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку (далі – Повідомлення).

Водночас відповідно до п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 р. №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24.02.2022 р. №2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Підпунктом 69.9 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ передбачено, що для платників податків та контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, крім:

  • дотримання строків реєстрації податкових накладнихрозрахунків коригування до них в Єдиному реєстрі податкових накладних, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої п. 46.2 ПКУ, сплати податків та зборів платниками податків;
  • строків проведення камеральних перевірок, складення актів, подання та розгляду заперечень, визначення грошових зобов’язань, прийняття, надсилання та оскарження податкового повідомлення-рішення за результатами камеральних перевірок, нарахування пені;
  • строків проведення фактичних та документальних позапланових перевірок, складення актів, подання та розгляду заперечень, додаткових документів та пояснень, визначення грошових зобов’язань, прийняття, надсилання та оскарження податкового повідомлення-рішення, адміністративного арешту майна за результатами фактичних перевірок.

З огляду на зазначене, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану зупиняються строки розгляду Комісією Повідомлення.

Також Руслана Ліновицька зазначає, що у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області  працює комунікаційна податкова платформа.

Представники інститутів громадянського суспільства та бізнес-асоціацій отримали змогу більш оперативно та якісно комунікувати з податківцями, в тому числі з порушеного вище питання. Для цього необхідно надіслати звернення на електронну скриньку  платформи за адресою: [email protected].

Зворотній зв'язок  здійснюватимуть співробітники профільного підрозділу ГУ. Це дозволяє активізувати діалог з платниками податків для виявлення та оперативного вирішення проблем у роботі бізнесу.

         Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

__Прес-реліз Укр.__

ТОВ «Чернігівгаз Збут» продовжує повертати переплати клієнтам

Все більше клієнтів команди постачальників ТВІЙ ГАЗЗБУТ, до якої входить ТОВ «Чернігівгаз Збут», користується можливістю сплачувати за електричну енергію та її розподіл через постачальника. В такий спосіб підприємці суттєво економлять час – взаємодіючи лише з одним персональним менеджером постачальника замість двох, та спрощують ведення бухгалтерії.

«В сьогоднішніх умовах, коли наші клієнти змушені одночасно приймати і втілювати в життя чимало важливих рішень, взаємодія з постачальником послуг та Оператором системи розподілу забирає чимало часу. Ми пропонуємо укласти один договір на оплату обох послуг (постачання електроенергії та її розподілу), оскільки цінуємо час наших клієнтів. Таким чином, всю взаємодію зі іншим учасниками процесу бере на себе наш менеджер», - підкреслює керівниця відділу продажів юридичним особам ТОВ «Чернігівгаз Збут» Інна Бунак.

Весь подальший процес організує персональний менеджер ТОВ "Чернігівгаз Збут":

  • формує і надсилає вам рахунок і за розподіл, і за постачання електроенергії;
  • організує переведення на спецрахунок оператора системи розподілу отриманих від вас коштів;
  • складає Акти на компенсацію послуги розподілу і на електроенергію.

Звертаємо увагу, що уклавши такий договір клієнт отримує можливість обирати спосіб оплати обох послуг – попередня, подекадна чи постоплата, без жодних додаткових платежів. В той час, як напряму взаємодіючи з Оператором системи розподілу клієнт зобов’язаний здійснювати попередню оплату - до 25 числа місяця, що передує місяцю розподілу.

Дізнатися більше інформації та можна замовивши консультацію менеджера через форму Зворотного зв’язку на нашому сайті https://cngaszbut.com.ua/forma-zvazku

Довідково: Компанія провадить господарську діяльність на підставі ліцензії на постачання природного газу затвердженої постановою НКРЕКП № 653 від 17.05.2017 р. та електроенергії затвердженої постановою НКРЕКП № 1119 від 17.06.2020 р 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

Техніка безпеки під час жнив

В зв’язку з воєнними діями на території України у Чернігівській області збільшились випадки травмування працівників сільськогосподарських підприємств від вибухонебезпечних предметів під час обробітку сільгосп угідь. Тому щоб створити безпечні та безаварійні умови праці у суб’єктів господарювання сільського господарства та мінімізувати ризики виникнення нещасних випадків на виробництві під час польових робіт в умовах воєнних (бойових) дій в Україні. Нагадуємо керівникам сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств агропромислового комплексу про необхідність у ці нелегкі часи  посилити увагу за дотриманням вимог чинного законодавства з охорони праці при проведенні робіт зі збирання врожаю 2022 року.

З метою попередження травматизму працівників, під час зернозбиральних робіт необхідно:

  • Перед проведенням комплексу зернозбиральних робіт роботодавцям, спільно з представниками відповідних структурних підрозділів МВС та ДСНС, організувати перевірку сільськогосподарських угідь та прилеглих ділянок на предмет наявності снарядів, вибухових пристроїв та інших предметів і матеріалів, що створюють або можуть створити загрозу працівникам сільського господарства (особливо у зонах прилеглих до ведення бойових дій.
  • Своєчасно проводити інструктажі з охорони праці з усіма працівниками, які беруть участь у збиранні врожаю.
  • Допускати до роботи на тракторах та комбайнах механізаторів віком не молодше 18 років, які пройшли медогляд, навчання та інструктаж з охорони праці та пожежної безпеки і мають посвідчення на право керування сільськогосподарською технікою відповідної категорії.
  • Зернозбиральні комбайни та інша техніка, яка залучається до роботи, має бути зареєстрована та пройти відповідний обов’язковий технічний контроль.
  • Розробити схеми руху транспорту по території та на полях господарства з визначенням дозволених та заборонених напрямків руху.
  • Ознайомити під розписку всіх водіїв та механізаторів із безпечними маршрутами руху транспортних засобів.
  • Обладнати місця короткочасного відпочинку та вживання їжі, майданчиків для зберігання техніки та паливно-мастильних матеріалів.
  • Укомплектувати всі робочі місця, трактори та зернозбиральні комбайни медичними аптечками першої допомоги, знаками аварійної зупинки, інструментом та первинними засобами пожежогасіння.
  • Перевірити огородження всіх обертових частин сільськогосподарських машин і механізмів. 

Сподіваємось, що виконання вимог охорони праці та належна організація робіт дадуть змогу провести жнива – 2022 без нещасних випадків, аварій та дорожньо-транспортних пригод.

 

__Прес-реліз Укр.__

“Чернігівгаз Збут” повернув клієнтам 1,1 млн грн переплат

Станом на 8 липня 2022 року ТОВ “Чернігівгаз Збут”, що працює під брендом ТВІЙ ГАЗЗБУТ, повернуло клієнтам - побутовим споживачам понад 1,1 мільйон гривень переплат та помилково сплачених у травні коштів за спожитий природний газ.

“Ми докладаємо максимальних зусиль, аби вирішити це питання. Повернення коштів триває і ми дуже просимо наших клієнтів набратися терпіння. На жаль, воєнний стан та дії  ГК “Нафтогаз України” уповільнюють процес повернення коштів, але ми робимо все можливе для його прискорення”, – сказав директор ТОВ “Чернігівгаз Збут” В’ячеслав Зозуль.

Зміна постачальника для побутових споживачів ТОВ “Чернігівгаз Збут” відбулась у червні, хоча офіційна дата зміни постачальника на інформаційній платформі Оператора ГТС України зазначена 01.05.2022 р. В умовах відсутності комунікації зі споживачами з боку нового постачальника, ТОВ “ГК “Нафтогаз України”, частина клієнтів перерахувала оплату за травень на рахунки попереднього постачальника. 

“Нам офіційно стало відомо про переведення наших клієнтів до “постачальника останньої надії” лише 12 червня. Після того, як ми дізнались з інформаційної платформи ТОВ “Оператор ГТС України” про зміну постачальника, ми почали інформувати про це наших споживачів”, – зазначив директор компанії.

В компанії уточнили, що автоматично перевести переплату з особового рахунку у ТОВ “Чернігівгаз Збут” на особовий рахунок клієнта у ТОВ “ГК “Нафтогаз України” неможливо, оскільки це різні юридичні особи. Наразі відсутній погоджений сторонами механізм автоматичного переведення коштів з особових рахунків споживачів однієї компанії на особові рахунки споживачів іншої, оскільки з ТОВ “ГК “Нафтогаз України” не досягнуто згоди з даного питання.

“Якщо споживач має переплату або сплатив за газ помилково, він може надіслати нам заяву на повернення коштів”, – вказав директор ТОВ “Чернігівгаз Збут”. 

Нагадаємо, наприкінці квітня цього року Кабінет Міністрів запровадив механізм спеціальних обовʼязків з постачання газу населенню, умови якого не зміг виконати жоден великий постачальник в Україні. Через це нові договори на закупівлю газу для населення з ГК “Нафтогаз Трейдинг” не уклала переважна більшість постачальників. В результаті цього більше 90% побутових споживачів України опинилися на обслуговуванні “постачальника останньої надії”, функції якого виконує ТОВ “ГК “Нафтогаз України”.

 

 

Вигравайте передплату на друге півріччя!

📢Дізнавайтесь найактуальніші соціальні новини першими!

🗞Беріть участь у конкурсі та вигравайте передплату улюбленого тижневика «Пенсійний кур'єр»!

👇Взяти участь просто:

1⃣Придумайте слоган для нашої газети – у прозовій або віршованій формі.

2⃣Надсилайте його на електронну адресу [email protected] з поміткою КОНКУРС у темі листа.

📰Автори найкреативніших варіантів отримають у подарунок передплату газети «Пенсійний кур'єр» на друге півріччя.

❗Чекаємо ваші ідеї до 12 червня включно!

#пенсійнийкурєр #пенсійнийкурєрпередплата #конкурс

За матеріалами газети «Пенсійний кур’єр»

 

 

Одночасне оформлення

ID-картки та закордонного паспорта

Раді повідомити, що з’явилась технічна можливість надання адміністративної послуги з одночасного оформлення ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації на території України виникла потреба у швидкому та зручному оформленні або поновленні втрачених паспортних документів. Відтак, Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою запровадив експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Експериментальним проектом надано можливість особі, яка досягла 14-річного віку, одночасно із оформленням ID-картки подати заяву для оформлення закордонного паспорта. Слід звернути увагу, що в рамках цього оформлення заява для оформлення закордонного паспорта подається особою з 14 років особисто, без присутності законного представника.

У подальшому, в разі втрати документів або необхідності їх обміну у зв’язку зі зміною персональних даних, особа також може звернутися за одночасним оформленням ID-картки та закордонного паспорта, без необхідності спочатку оформляти ID-картку, а тільки після її отримання звертатися за оформленням закордонного паспорта.

 

 

__Прес-реліз Укр.__

Клієнти «Чернігівгаз Збут» скоротили заборгованість на 35 млн гривень

У порівнянні з березнем цього року, рівень платежів від побутових клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», зріс на 49,8 % .

Упродовж квітня жителі Чернігівщини сплатили за спожите паливо понад 208 мільйонів гривень. Завдяки чому прострочена заборгованість клієнтів скоротилася із 690 до 655 млн грн.

«Наші клієнти почали гасити заборгованість, яка накопичилася протягом попередніх періодів. Ми дякуємо кожному зі 192,5 тисяч споживачів, які сплатили за використаний природний газ у квітні. Варто пам’ятати, що ці кошти — запорука сталого газопостачання в регіоні, адже вони йдуть на закупівлю енергоносіїв, оплату операційних витрат та податків до бюджетів різних рівнів», — підкреслив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» В’ячеслав Зозуль.

У компанії розуміють, що чимала кількість боргових зобов’язань у клієнтів утворилася з об’єктивних причин, у тому числі пов’язаних із війною, тому пропонують клієнтам укласти договір реструктуризації боргу. Така угода дає можливість сплачувати борг рівними частинами протягом тривалого часу.

Для укладення договору реструктуризації потрібно звернутися до будь-якого з 14 представництв компанії, що розташовані на Чернігівщині. Перелік усіх точок контакту розміщений на сайті постачальника в розділі «Контакти» (https://cngaszbut.com.ua/contacts ). Консультацію щодо врегулювання заборгованості можна отримати в Контакт-центрі за номером телефону (0462) 616–304, або скориставшись формою зворотного зв’язку на сайті ТОВ «Чернігівгаз Збут»( https://cngaszbut.com.ua/forma-zvazku ).

Нагадаємо, що на час дії воєнного стану ТОВ «Чернігівгаз Збут» не припиняє постачання природного газу боржникам і не стягує штрафи за невчасні розрахунки. Водночас, у компанії закликають не накопичувати борги та, за можливості, розраховуватись за отримані послуги.

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

 

Зручно та швидко: заява для компенсації за працевлаштування ВПО - на порталі Дія

Роботодавці через «Портал Дія» можуть самостійно подати заяву для отримання компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Послуга безкоштовна, подання заяви - усього 5 хвилин.

Опрацьовується впродовж одного робочого дня.

https://diia.gov.ua/services/kompensaciya-za-pracevlashtuvannya-vpo

 

Держпраці запустила Telegram бот та інформаційний портал

24 лютого поділило життя мільйонів українців на “до” і “після”. Хтось вступив до тероборони, хтось не вийшов на роботу через вимушену евакуацію, у когось більше немає роботи, але велика частина наших громадян продовжує активно працювати далі. Війна спричинила сотні криз та питань, які пов’язані із трудовими відносинами, як для роботодавців, так і для працівників.

✅ Держпраці з метою поширення інформації з питань праці запустила Telegram бот для оперативного отримання відповідей на поширені запитання з трудового законодавства. Для зручності використання у боті консультації зібрані за розділами законодавства.

✅ Також Держпраці створила інформаційний портал про трудові відносини в умовах воєнного стану. За допомогою порталу легко знайти контакти, за якими можна в телефонному чи іншому доступному режимі отримати консультацію з питань застосування законодавства і відповіді на найпоширеніші питання.

Функцією онлайн консультування вже скористалося більше 30 тисяч користувачів.

Окремим завданням порталу є надання інформаційних послуг релокованим підприємствам: від оформлення трудових відносин, оплати праці, звільнення, переведення, оголошення простою, обліку робочого часу до організації безпечного ведення робіт, створення безпечних та здорових умов праці, надання адміністративних послуг тощо.

Для цього достатньо заповнити форму з мінімальною інформацією про підприємство і відповідні фахівці зв’яжуться та нададуть консультаційну допомогу саме з тих питань, які цікавлять роботодавця.

Держпраці продовжує консультувати працівників та роботодавців. Наразі це головний інструмент, який дозволить бізнесу і трудовим колективам адаптуватись та пристосуватись до умов роботи під час воєнного стану.

 

__Прес-реліз Укр.__

ТОВ "Чернігівгаз Збут" закликає юросіб  здійснювати оплату за спожитий газ та електроенергію відповідно до умов договору

Шановні клієнти! ТОВ "Чернігівгаз Збут", що працює під брендом ТВІЙ ГАЗЗБУТ, висловлює вам свою глибоку повагу та підтримку у цей складний для нашої країни та усіх нас час.

На даний момент наша компанія здійснює безперебійне постачання природного газу та електроенергії для клієнтів, витримуючи всі умови контракту за ціною, незважаючи на значне збільшення закупівельної ціни на Європейських хабах (на сьогодні котирування TTF значно перевищили 2 000 дол. США за тисячу куб м) та росту курсу валют, за якими проводиться закупівля газу в Європі.

Закупівля природного газу та електроенергії проводиться у повному обсязі для забезпечення потреб наших клієнтів, навіть за умови того, що на території нашої держави діє військовий стан, затверджений Указом Президента України від 24.02.2022 р. №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».

"У цей складний для Чернігівщини, всієї  нашої країни та суспільства час, ми як відповідальний платник податків, намагаємось робити усе можливе для того, щоб забезпечувати усіх клієнтів енергоресурсами, які вкрай необхідні для провадження господарської діяльності підприємств - та всі разом  працюємо на благо нашої держави, задля стабільності, перемоги та миру", - зазначив директор ТОВ "Чернігаз Збут" В'ячеслав Зозуль.

Розуміючи надзвичайну важливість своєї соціальної місії, ТОВ "Чернігівгаз Збут" на сьогоднішній день не проводить заходів з обмеження газопостачання та електроенергії клієнтам, що мають заборгованість за енергоресурси.

У таку важку для усіх нас хвилину ми потребуємо підтримки та розуміння від наших клієнтів, адже закупівля та постачання природного газу та електроенергії нашою компанією напряму залежить від вчасних розрахунків за спожиті природний газ та електроенергію.

Просимо вас  з розумінням поставитись до даної ситуації та проводити оплату за спожитий природний газ та електроенергію, дотримуючись умов договору.

У разі, якщо Ваше підприємство на даний момент знаходиться у скрутному становищі, будь ласка, здійснюйте оплату за спожиті енергоресурси поетапно, кожні два-три дні.

Дякуємо Вам за розуміння, віримо у нашу спільну перемогу!

 

__Прес-реліз Укр.__

ТОВ «Чернігівгаз Збут»: про пільгові виплати для українців на час війни, зокрема і субсидії

Кабінет міністрів України продовжив строк виплати державних соціальних допомог та пільг, призначених раніше, на весь період дії воєнного стану та ще на один місяць після його скасування.

В Постанові Уряду зазначається, що строк виплати державної соціальної допомоги продовжується автоматично, “без звернення особи до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення”.

В Міністерстві соціальної політики підтверджують, що проведення перерахунку протягом дії воєнного стану не передбачено.

“Якщо протягом дії воєнного стану у отримувачів виплат змінився розмір доходу або інші обставини, які могли б призвести до зменшення призначених раніше розмірів соціальних допомог, пільг та субсидій, то навіть за цих обставин такі отримувачі продовжать одержувати виплати у раніше призначених розмірах”, – говориться в повідомленні Мінсоцполітики.

Окрім того, Кабмін ввів спеціальний механізм виплати державної допомоги жителям населених пунктів, де органи соцзахисту не працюють через бойові дії. Згідно з ним, Міністерство соціальної політики централізовано нарахує грошові допомоги, пільги та субсидії, а “Ощадбанк” спрямує їх отримувачам.

Ощадбанк здійснюватиме виплату грошових допомог, пільг та житлових субсидій  наступним чином:

• Громадянам, які одержували виплати через банки, перерахує кошти на їх банківські рахунки.

• Громадянам, які отримували виплати через “Укрпошту”, здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Сім’ї, які перемістились з районів проведення бойових дій можуть звернутися за призначенням субсидії за новим місцем проживання. Субсидія їм може бути призначена на підставі договору найму (оренди) житла.

В умовах воєнного стану документи для призначення субсидії краще подавати в електронній формі, скориставшись онлайн сервісом через Портал Дія. У разі неможливості подати документи в електронній формі - їх можна подати до Центру надання адміністративних послуг або уповноважених осіб територіальних громад, тощо.

Отримувачі житлових субсидій мають пам’ятати, що вчасна оплата комунальних послуг – це запорука продовження роботи комунальної системи й реальна допомога державі під час війни!

 

__Прес-реліз Укр.__

Кількість онлайн-платежів за газ зросла на 19% за час воєнного стану

У березні кількість платежів онлайн за газ від побутових клієнтів постачальників, що працюють під брендом “ТВІЙ ГАЗЗБУТ”, зросла на 19%. Загалом же за останній рік цей показник виріс аж на 45%.

Клієнти ТОВ “Чернігівгаз Збут” обирають оплату онлайн, тому що вона не лише безпечна та зручна, але ще й вигідна. Адже при сплаті за спожитий газ за допомогою онлайн-сервісів комісія не нараховується, тобто становить 0%. 

Ще на початку військових дій, турбуючись про безпеку наших клієнтів, разом з нашими платіжними партнерами, ми досягли домовленостей щодо скасування комісії при оплаті за газ через онлайн сервіси. З початку березня комісію не стягують платіжні сервіси iPay, Portmone, EasyPay та Кошт. 

Крім того, при оплаті онлайн не потрібні паперові рахунки — дані для розрахунку у клієнтських сервісах підтягуються автоматично. До речі, рахунки за березень вже також доступні онлайн. 

Бережіть себе та своїх близьких! Сплачуйте онлайн, за допомогою: 

Ми вдячні усім споживачам, що продовжують сумлінно сплачувати за газ. Це ваш внесок у військову економіку країни! 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

__Прес-реліз Укр.__

 

Як заплатити за газ у квітні?

 

Через активні бойові дії на території Чернігівщини, які призвели до значних інфраструктурних руйнувань та унеможливили безпечне доставлення друкованих рахунків за газ, ми в ТОВ "Чернігівгаз Збут" прийняли рішення цього місяця не друкувати паперові рахунки.

 

У квітні, дані для розрахунку за спожитий газ для наших клієнтів:

  • передаватимуться безпосередньо у банки;
  • надсилатимуться в SMS та на електронну пошту;
  • вже є у viber-боті ТВІЙ ГАЗЗБУТ та у клієнтських сервісах 104.ua. 

 

Сплатити за газ також можна буде онлайн. Це не лише безпечно, але й більш вигідно — при оплаті онлайн комісія 0%.

 

Розрахуватися можна за допомогою: 

 

Надійний тил — це працююча комунальна інфраструктура. Дякуємо усім нашим клієнтам, хто це розуміє і продовжує сумлінно сплачувати за газ та інше комірне!

 

«ТВІЙ ГАЗЗБУТ». Надійний та зручний для кожного.

 

1000 грн єПідтримки можна витратити на оплату за газ

 

Українці віком від 60 років можуть здійснити оплату за природний газ коштами, нарахованими за програмою єПідтримка. Використати ці кошти можна впродовж дев’яти місяців з дня зарахування.

 

Оплатити рахунок за газ за допомогою картки єПідтримка можна кількома способами:

 

Якщо рахунок за газ більший, ніж сума на картці єПідтримка, можна сплатити ту суму, яка є на картці, а після цього зробити ще один платіж іншою карткою. Якщо рахунок за газ менший, ніж сума на картці єПідтримка, необхідно зазначити ту суму, яку бажаєте сплатити.

 

Номер картки єПідтримка - 16-значне число, термін дії та CVV-код (3 цифри) - можна дізнатися в мобільному додатку банку, який її видав. Увага! Повідомляти ці данні стороннім особам неможна, в жодному разі. Остерігайтеся шахраїв!

 

Нагадаємо, щоб отримати 1000 грн єПідтримки потрібно:

 

  • пройти повний курс вакцинації від COVID-19
  • встановити мобільний додаток Дія і сформувати там COVID-сертифікат
  • оформити спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів Дії
  • подати заявку в мобільному додатку Дія на отримання послуги єПідтримка.

 

Допоможіть своїм батькам використати з користю 1000 гривень єПідтримки!

 

«Чернігівгаз Збут»: заборгованість населення зросла, і перевищує 680 мільйонів гривень

Впродовж грудня 2021 – січня 2022 року побутові споживачі ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», збільшили заборгованість за спожитий газ більше, ніж на 200 мільйонів гривень. Наразі, загальний борг населення перед компанією перевищив 680 мільйонів.

В січні загальний рівень розрахунків населення за блакитне паливо склав лише 78,7%. Найменше сплатили жителі Бобровиччини 70,4 %, найбільше — Варвинщини 83,8 %. В компанії зазначають, що збільшення кількості клієнтів, які мають заборгованість в зимовий період — закономірність, яка значно ускладнює процес закупівлі газу.

«Чимала кількість клієнтів сплачує за використаний газ лише частково, і розраховується з боргами протягом міжопалювального періоду. Таким споживачам наші менеджери, як правило пропонують укласти договір реструктуризації боргу, щоб погашення «прострочки» пройшло якомога легше. Втім, є категорія клієнтів, які систематично не платять за використане паливо, накопичуючи борги десятками тисяч. Що значно ускладнює процес розрахунків із оптовим продавцем за придбаний для потреб населення газ», — зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» В’ячеслав Зозуль.

Щомісяця фахівці ТОВ «Чернігівгаз Збут» через Viber- та SMS-розсилку або листами-попередженнями нагадують споживачам про способи та строки погашення проблемної заборгованості. В разі систематичного ігнорування клієнтами цих повідомлень, компанія звертається до суду. Так, впродовж 2021 року до суду було подано понад 1000 справ боржників на суму 6,4 млн грн. Наразі, до передачі в суд готуються ще 188 справ.

Якщо стягнення боргу відбувається на підставі рішення суду, сума заборгованості зросте мінімум на вартість судового збору, який з січня поточного року складає 2480 грн. До цієї суми може додатися ще й вартість виконавчого провадження, в разі передачі його до виконавчої служби.

«Чернігівгаз Збут» закликає споживачів не доводити до судової тяганини та заходів примусового стягнення заборгованості, і розрахуватися за газ у встановлені терміни. У разі ж наявності боргу, звернутися для укладення договору реструктуризації в будь-яке з 14 представництв компанії, що розташовані на Чернігівщині.

Перелік всіх точок контакту розміщений на сайті постачальника в розділі «Контакти» (https://cngaszbut.com.ua/contacts). Консультацію щодо врегулювання заборгованості можна отримати в Контакт-центрі за номером телефону (0462) 616–304, або скориставшись формою зворотного зв’язку на сайті ТОВ «Чернігівгаз Збут» (https://cngaszbut.com.ua/forma-zvazku).

Нагадаємо, що найбезпечніший варіант сплачувати за газ у період підвищеної епідемічної небезпеки — онлайн-сервіси:

 

ТИПОВИЙ ПЕРЕЛІК питань антидиверсійного та антитерористичного захисту важливих військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури

 

Розпорядження голови Прилуцької райдержадміністрації від 26 січня 2022 року № 24 "Про запровадження карантинного режиму по амброзії полинолистій", зареєстроване в Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Суми) 03 лютого 2022 року за № 7/436.

Додаток до розпорядження голови Прилуцької районної державної адміністрації від 26 січня 2022 року № 24 (пункт 3) Межі карантинних зон на території Прилуцького району Чернігівської області в розрізі землекористувачів

ЗАТВЕРДЖЕНО Розпорядження голови Прилуцької районної державної адміністрації 26 січня 2022 року № 24 План фітосанітарних заходів з локалізації, ліквідації регульованого шкідливого організму амброзії полинолистої на території Прилуцького району Чернігівської області

https://legalaid.gov.ua/