08 лютого 2023

ЯЩЕНКО ЛАРИСА МИКОЛАЇВНА

начальник служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

1. Загальна інформація

Категорія посади державної служби

                 Б

Посада

Начальник служби

Найменування структурного підрозділу

                            -

Найменування самостійного структурного підрозділу

Служба у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

Посада безпосереднього керівника

Голова Прилуцької районної державної адміністрації

Посада керівника самостійного структурного підрозділу

                            -

Посада особи, яка здійснює координацію діяльності

                            -

2. Мета посади

Забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, всебічний розвиток та виховання у сімейному оточенні на території Прилуцького району. Реалізація державної політики з питань управління персоналом у службі у справах дітей районної державної адміністрації, виконання загальнодержавних та місцевих програм, законів та інших нормативно-правових актів з питань управління персоналом у службі у справах дітей районної державної адміністрації

3. Основні посадові обов'язки

 1

Здійснення визначених Законом України «Про державну службу» повноважень керівника державної служби у службі у справах дітей районної державної адміністрації.

2

Планування роботи служби у справах дітей районної державної адміністрації, внесення пропозицій щодо формування планів роботи районної державної адміністрації; розроблення номенклатури справ та пропозицій щодо бюджетних асигнувань на реалізацію програм і здійснення заходів соціального захисту дітей.

3

Виконання розпоряджень голови районної державної адміністрації та контрольних документів вищих органів; виконання окремих доручень голови районної державної адміністрації, що стосуються роботи з персоналом та захисту прав дітей.

4

Забезпечення у межах своєї компетентності контролю за станом справ у сфері діяльності служби у справах дітей районної державної адміністрації, вжиття заходів щодо поліпшення та удосконалення організації і ефективності роботи.

 5

Ведення державної статистики щодо дітей відповідно до законодавства України та міжнародних стандартів; подання пропозицій до регіональних програм, планів і прогнозів у частині соціального захисту, забезпечення прав, свобод і законних інтересів дітей.

6

Здійснення заходів щодо запобігання і протидії корупції.

 7

Виконання покладених на службу у справах дітей районної державної адміністрації завдань щодо реалізації державної політики щодо захисту прав дітей.

8

Здійснення контролю за веденням Єдиного електронного банку даних дітей, які залишились без піклування батьків, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і громадян, які бажають взяти їх на виховання, та Єдиного електронного банку даних дітей, які  перебувають у складних життєвих обставинах; є користувачем ЄІАС «Діти».

9

Організація роботи щодо придбання товарів, робіт та послуг у системі електронних закупівель.

10

Організація роботи із захисту державних таємниць у відповідності з чинним законодавством; відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних.

4. Права

1.  Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо вдосконалення роботи служби у справах дітей районної державної адміністрації.

2.  Здійснювати особистий прийом громадян з питань, що стосуються діяльності служби у справах дітей районної державної адміністрації, вживати заходів щодо своєчасного розгляду пропозицій, заяв та скарг.

3.  Представляти за дорученням голови районної державної адміністрації районну державну адміністрацію в інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах, організаціях з питань, що належать до компетенції служби у справах дітей районної державної адміністрації.

4.  Одержувати у встановленому законодавством порядку від посадових осіб, іншого персоналу районної державної адміністрації, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, інших державних органів, органів місцевого самоврядування необхідну інформацію, матеріали та пояснення (у тому числі письмові) з питань, що належать до повноважень служби у справах дітей районної державної адміністрації.

5.  Звертатися до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій усіх форм власності у разі порушення прав дітей.

6.  Використовувати в установленому порядку відповідну статистичну інформацію та інші дані від державних органів влади, посадових осіб, органів місцевого самоврядування, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідні для виконання посадових обов’язків.

7.  Приймати з питань, віднесених до компетенції служби у справах дітей районної державної адміністрації, рішення, які є обов’язковими для виконання посадовими особами, працівниками підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

8.  Порушувати перед відповідними органами клопотання про накладення дисциплінарних стягнень на посадових осіб у разі невиконання ними рішень, прийнятих службою у справах дітей районної державної адміністрації

 ПАНЧЕНКО ТЕТЯНА МИХАЙЛІВНА 

головний спеціаліст служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

1.Загальна інформація

Посада  головний спеціаліст  служби  у справах дітей                 

Прилуцької районної державної адміністрації

категорія  посади     

 

Б

Х

В

 

 

 

 

 

 

Посада безпосереднього керівника

Начальник служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

 

2. Мета посади

Забезпечення реалізації державної політики з питань фінансів, бюджету, організації бухгалтерського обліку фінансової діяльністі, дотримання правил його ведення.

 

3. Основні посадові обов’язки

1

Здійснення контролю за цільовим використанням коштів державного бюджету згідно з кошторисними призначеннями. Складання кошторису на утримання  служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

2

Погодження документів, пов’язаних з витрачанням фонду заробітної плати, з начальником служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації. Своєчасне внесення змін  та розшифровки до штатного розпису.

Здійснення ведення осовових рахунків працівників  служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

Проведення нарахування заробітної плати згідно зі штатним розписом, допомоги по тимчасовій непрацездатності, заробітної плати за час відпусток  та матеріальної допомоги , нарахування премії та індексації грошових доходів, надбавок та доплат стимулюючого характеру.

Здійснення утримання податку на доходи фізичних осіб та інших добровільних утримань  із заробітної плати згідно із заявами  працівників, ведення нарахування єдиного соціального внеску.

Забезпечення захисту персональних даних.

3

Ведення обліку розрахунків з постачальниками за придбані  цінності та виконані роботи.

Здійснення придбання товарів, робіт та послуг за кошти державного бюджету на утримання установи на порталі ProZoro та висвітлення  на порталі ProZoro даних щодо проведення державних закупівель за кошти державного бюджету без процедури закупівлі.

4

Здійснення формування платіжних доручень, реєстрів фінансових зобов’язань, реєстрів юридичних зобов’язань для подання через систему дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства – Казначейство» до Прилуцького УДКСУ Чернігівської області за програмою виконаня державного бюджету за видатками.

Ведення оборотно - сальдової відомості, журналу – головного.

Групування операцій по коштах державного бюджету та відображення їх у меморіальних ордерах.

Здійснення аналітичного  обліку отриманих асигнувань, касових  та фактичних видатків, прийняття зобов’язань по державному бюджету.

Здійснення упорядкування документів касового та меморіального характеру, їх переплетення  для подальшого зберігання.

5

Складання та своєчасне подання місячної та квартальної звітності по коштам державного бюджету до Прилуцького УДКСУ Чернігівської області відповідно до встановлених термінів.

Складання та своєчасне подання об’єднаної звітності з податкового рохрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (війського збору)  та суми нарахованого єдиного  соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне стахування до органів доходів і зборів.

Складання та своєчасне подання  управлінню статистики місячної та квартальної статистичної звітності із заробітної  плати та з кадрового менеджменту.

6

 Складання та своєчасне подання заяви-розрахунків на фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим  особам, стахових виплат потерпілим на виробництві, відшкодування вартості поховання  потерпілого та пов’язаних з цим ритуальних послуг  за рахунок коштів Пенсійного Фонду України, а після виплати  коштів застрахованим особам  подання до Фонду повідомлення про виплату

7

Здійснення контролю за наявністю та рухом основних засобів, малоцінних необоротних  матеріальних активів, ведення інвентарних карток основних засобів та  інвентарних карток групового обліку малоцінних необоротних матеріальних активів, які знаходяться  на балансі служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

Проведення інвентаризації основних засобів, малоцінних необоротних матеріальних активів, матеріалів, грошових документів згідно з чинним законодавством.

8

Оприлюднення  на порталі Е-data звітів про надходження та використання коштів державного бюджету ( форма №2д, №7д), договорів, накладних та актів  виконаних робіт.

9

Дотримання правил внутрішнього трудового  розпорядку.

Погодження наказів начальник служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації, які пов’язані з витрачанням фонду заробітної плати, встановленням  посадових окладів і надбавок.

4. Права (крім передбачених статтею 7 Закону України «Про державну службу»)

 Представляти службу у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації в установах та організаціях з питань, що стосуються її компетенції.

 Забезпечувати листування з іншими органами виконавчої влади, підприємствами та організаціями з питань, що стосуються її повноважень.

 Брати участь у конференціях, семінарах, нарадах та інших заходах з питань бухгалтерського обліку за погодженням з начальником служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

 

5. Зовнішня службова комунікація

Структурні підрозділи Прилуцької районної державної адміністрації, державні органи, установи та органи місцевого самоврядування.

 

6. Спеціальні умови служби

Посадові обов’язки виконуються за місцем проходження державної служби. Робота здійснюється відповідно до затверджених Правил внутрішнього службового розпорядку.  Можливі короткострокові відрядження у межах України, які мають періодичний характер.

  ВЛАСКОВА ВІКТОРІЯ ВІТАЛІЇВНА

    головний спеціаліст служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

   1. Загальна інформація

Посада  головний спеціаліст  служби  у справах дітей                 

Прилуцької районної державної адміністрації

категорія  посади      

 

Б

Х

В

 

 

 

 

 

 

Посада безпосереднього керівника

Начальник служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

2. Мета посади

Забезпечення реалізації державної політики з питань соціально-правового захисту дітей.

 

3. Основні посадові обов’язки

1

Проведення роботи щодо підбору кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники.

2

Здійснення роботи з прийомними сім'ями, дитячими будинками сімейного типу, опікунами, піклувальниками:

- ведення обліку прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників;

- організація знайомств прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників з дітьми;

- збір та підготовка документів щодо влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, під опіку, піклування;

- збір та підготовка документів на виведення дітей із прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, з-під опіки, піклування, припинення функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу;

- здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей у прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, в сім'ях опікунів та піклувальників;

- складання звітів про стан утримання та виховання дітей у прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, в сім'ях опікунів та піклувальників.

3

Забезпечення захисту персональних даних, якими володіє служба у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

4

Виконання інших завдань начальника служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації у межах норм чинного законодавства; відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних.

4. Права

Брати участь у конференціях, семінарах, нарадах та інших заходах з питань захисту прав дітей за погодженням з начальником служби у справах дітей Прилуцької  районної державної адміністрації.

Обробляти персональні дані дітей та фізичних осіб відповідно до законодавства з питань захисту персональних даних для виконання покладених на службу у справах дітей Прилуцької  районної державної адміністрації повноважень.

Представляти  Прилуцьку районну державну адміністрацію в інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях району з питань, що належать до компетенції служби у справах дітей Прилуцької  районної державної адміністрації, за погодженням з начальником служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації та дорученням голови Прилуцької районної державної адміністрації.

Одержувати в установленому законодавством порядку від посадових осіб, іншого персоналу Прилуцької районної державної адміністрації, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, інших державних органів, органів місцевого самоврядування необхідну інформацію, матеріали та пояснення (у тому числі письмові) з питань, що належать до повноважень служби у справах дітей Прилуцької  районної державної адміністрації.

Використовувати в установленому порядку відповідну статистичну інформацію та інші дані від державних органів влади, посадових осіб, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідні для виконання посадових обов’язків

5. Зовнішня службова комунікація

Служба у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування, інші підприємства, установи, організації незалежно від форми власності та підпорядкування.

6. Спеціальні умови служби

Посадові обов’язки виконуються за місцем проходження державної служби. Можливі короткострокові відрядження у межах України, які мають періодичний характер. Робота здійснюється відповідно до затверджених Правил внутрішнього службового розпорядку

ЮДКО ІРИНА ДМИТРІЇВНА,

 головний спеціаліст служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

 1. Загальна інформація

Посада  головний спеціаліст  служби  у справах дітей                 

Прилуцької районної державної адміністрації

категорія  посади     

 

Б

Х

В

 

 

 

 

 

 

Посада безпосереднього керівника

Начальник служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

 

2. Мета посади

Забезпечення реалізації державної політики  з питань соціально-правового захисту дітей.

 

3. Основні посадові обов’язки

1

Здійснення перевірок стану утримання, виховання, розвитку та забезпечення законних прав дітей, ведення особових справ вихованців КЗ «Яблунівський ліцей» Чернігівської обласної ради, КНП «Прилуцький обласний будинок дитини «Надія» Чернігівської обласної ради, КЗ «Удайцівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради.

2

Здійснення методичного супроводу служб у справах дітей територіальних громад Прилуцького району.

3

Ведення Єдиного електронного банку даних дітей, які залишились без піклування батьків, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і громадян, які бажають взяти їх на виховання, та Єдиного електронного банку даних дітей, які  перебувають у складних життєвих обставинах; є користувачем ЄІАС «Діти».

4

Здійснення підготовки матеріалів на засідання комісії з питань захисту прав дитини. Виконання обов’язків секретаря цієї комісії.

5

Здійснення роботи щодо усиновлення дітей:

- ведення обліку усиновлених дітей та дітей, які підлягають усиновленню;

- складання анкет на дітей, які можуть бути усиновлені;

- поновлення інформацій до анкет про зміну місця перебування (проживання) дітей, фотокарток дітей та висновків про стан здоров'я, фізичний та розумовий розвиток дітей;

- ведення обліку кандидатів в усиновлювачі, організація їх навчання, підбір дітей, організація знайомств з дітьми;

- підготовка висновків про доцільність/недоцільність усиновлення дітей;

- контроль за умовами утримання та виховання усиновлених дітей;

- складання звітів про стан утримання та виховання усиновлених дітей.

6

Участь у судових засіданнях, на яких розглядаються справи дітей.

7

Забезпечення розгляду в установленому порядку звернень громадян. Ведення контрольних справ та діловодства у службі у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

8

Підготовка та подання в установленому порядку статистичної звітності.

9

Виконання інших завдань начальника служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації у межах норм чинного законодавства. Відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних.

 

4. Права

Брати участь у конференціях, семінарах, нарадах та інших заходах з питань захисту прав дітей за погодженням з начальником служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

Обробляти персональні дані дітей та фізичних осіб відповідно до законодавства з питань захисту персональних даних для виконання покладених на службу у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації повноважень.

Представляти  Прилуцьку районну державну адміністрацію в інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях району з питань, що належать до компетенції служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації, за погодженням з начальником служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації та дорученням голови Прилуцької районної державної адміністрації.

Одержувати в установленому законодавством порядку від посадових осіб, іншого персоналу Прилуцької районної державної адміністрації, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, інших державних органів, органів місцевого самоврядування необхідну інформацію, матеріали та пояснення (у тому числі письмові) з питань, що належать до повноважень служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

Використовувати в установленому порядку відповідну статистичну інформацію та інші дані від державних органів влади, посадових осіб, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідні для виконання посадових обов’язків, від форм власності, інших державних органів, органів місцевого самоврядування необхідну інформацію, матеріали та пояснення (у тому числі письмові) з питань, що належать до повноважень служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

Звертатися до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій усіх форм власності у разі порушення прав дітей.

Використовувати в установленому порядку відповідну статистичну інформацію та інші дані від державних органів влади, посадових осіб, органів місцевого самоврядування, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідні для виконання посадових обов’язків.

 

 

5. Зовнішня службова комунікація

Міністерство соціальної політики України, Національна соціальна сервісна служба України, Міністерство юстиції України, Національна поліція України, апеляційний суд Чернігівської області, служба у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації, Прилуцький міськрайонний суд, органи місцевого самоврядування, інші підприємства, установи, організації незалежно від форми власності та підпорядкування.

 

6. Спеціальні умови служби

Посадові обов’язки виконуються за місцем проходження державної служби. Можливі короткострокові відрядження у межах України, які мають періодичний характер. Робота здійснюється відповідно до затверджених Правил внутрішнього службового розпорядку.

У період відсутності начальника  служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації Ященко Лариси Миколаївни  виконує його обов’язки.

 

 ГІРИЧ ОЛЕНИ МИКОЛАЇВНИ,

                                головний спеціаліста служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

1. Загальна інформація

Посада  головний спеціаліст  служби  у справах дітей                 

Прилуцької районної державної адміністрації

категорія  посади     

 

Б

Х

В

 

 

 

 

 

 

Посада безпосереднього керівника

Начальник служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації

2. Мета посади

Забезпечення реалізації державної політики з питань соціально-правового захисту дітей, профілактики правопорушень, бродяжництва, жебракування серед неповнолітніх та здійснення організаційного забезпечення діяльності служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації з питань управління персоналом.

3. Основні посадові обов’язки

1

Проведення роботи з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, перебувають на обліку у службі у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації, вжиття заходів та здійснення аналітичної роботи з питань соціально-правового захисту дітей такої категорії.

2

Проведення перевірки стану виховної роботи з дітьми у навчальних закладах, а також у разі необхідності - умов роботи працівників молодших 18 років на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності.

3

Здійснення профілактичної роботи із запобігання домашньому насильству стосовно дітей і за участю дітей; проведення заходів щодо захисту прав і законних інтересів дітей, які постраждали від домашнього насильства, та дітей, які вчинили домашнє насильство у будь-якій формі.

4

Підготовка документів на позбавлення осіб батьківських прав, відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав, визнання особи безвісно відсутньою, оголошення особи померлою.

5

Здійснення методичного супроводу служб у справах дітей територіальних громад Прилуцького району.

6

Ведення документального оформлення вступу на державну службу, її проходження та припинення.

7

Здійснення аналітичної роботи з питань проходження державної служби, кадрового менеджменту та нагородної справи.

8

Виконання загальнодержавних та місцевих програм, законів та інших нормативно-правових актів з питань управління персоналом у службі у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

9

Здійснення роботи щодо обліку у службі у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації робочого часу персоналу служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації,  листків тимчасової непрацездатності.

10

Забезпечення здійснення  заходів щодо запобігання  і протидії корупції.

4. Права

Представляти службу у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації в установах та організаціях з питань, що стосуються її компетенції.

Забезпечувати листування з іншими органами виконавчої влади, підприємствами та організаціями з питань, що стосуються її повноважень.

Брати участь у конференціях, семінарах, нарадах та інших заходах з питань кадрової діяльності та захисту прав дітей за погодженням з начальником служби у справах дітей Прилуцької районної державної адміністрації.

5. Зовнішня службова комунікація

Структурні підрозділи Прилуцької районної державної адміністрації, Прилуцький міськрайонний суд, інші підприємства, організації  нехалежно від форм власності.

6. Спеціальні умови служби

Посадові обов'язки виконуються за місцем проходження державної служби. Можливі короткострокові місцеві відрядження в межах Прилуцького району та Чернігівської області, які мають періодичний характер. Робота здійснюється відповідно до затверджених Правил внутрішнього службового розпорядку.

https://legalaid.gov.ua/