back

ДО УВАГИ РОЗПОРЯДНИКІВ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ!

03 вересня 2016

Щодо здійснення електронних закупівель

Відповідно до листа Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації від 25.03.2016 № 04-07/1/574 та за інформацією системи ProZorro вводяться такі технічні обмеження в термінах періоду уточнень та подачі пропозицій:

для закупівель у діапазоні від 3 тис. до 50 тис. грн.: період уточнень має бути не менше 1 дня, подача пропозицій – теж не менше 1 дня;

для закупівель у діапазоні від 50 тис. до 200 тис. грн для товарів і послуг та від 50 тис. до 1,5 млн. грн. для робіт: період уточнень має бути не менше 3-х днів, подача пропозицій – не менше 2-х днів.

Вводиться обмеження і на розмір кроку аукціону - у межах від 0,5% до 3% від очікуваної вартості закупівлі.

Так як при проведенні закупівель до 3 тис. грн. у системі ProZorro зафіксовано нульову або близьку до нуля конкуренцію, то закупівлі, вартість яких не перевищуватиме зазначену суму, можна проводити без використання системи електронних закупівель.

Наведені вище обмеження вводяться в обов’язковому порядку з 1 квітня 2016 року, але оскільки процес введення поступовий, переважна більшість майданчиків вже реалізувала їх на власних системах. Відповідні зміни будуть внесені до регламенту роботи системи електронних державних закупівель.

У разі успішного завершення електронних торгів замовнику доцільно розміщати у системі скановану копію укладеного договору.

Також нагадуємо, що відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі” з 1 квітня 2016 року на обов’язкові електронні закупівлі мають перейти центральні органи влади, з 1 серпня 2016 року – всі інші замовники.

За додатковою інформацію звертатися у відділ економічного розвитку райдержадміністрації за № тел. 52206.

зміни до Порядку про визначення предмета закупівлі.pdf

щодо виправлення технічних помилок, допущених ККТ при заповненні форм документів у сфері ДЗ після їх оприлюднення на веб-порталі.pdf

щодо закупівлі природного газу та послуг з розподілу природного газу.pdf

щодо застосування ст.17,23,31 ЗУ Про здійснення державних закупівель.pdf

порівняльна таблиця змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель від 30.09.15"

Закон України "Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації"

Розяснення Щодо набрання чинності змін до Закону України “Про здійснення державних закупівель”

Щодо зміни істотних умов договору про закупівлю

https://legalaid.gov.ua/