back

Про запровадження Порядку проведення професійної атестації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем

03 вересня 2020

Відповідно до Законів України «Про енергетичну ефективність будівель», «Про вищу освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від  26 липня 2018 року за №605 «Про запровадження Порядку проведення професійної атестації осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем», Угоди між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», «Про співробітництво щодо створення атестаційних комісій, що будуть проводити професійну атестацію осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем, в Інституті енергозбереження та енергоменеджменту створено атестаційну комісію.

         Метою професійної атестації спеціалістів є визначення фактичної відповідності підготовки кандидатів кваліфікаційним вимогам до осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем будівель і споруд.

         Професійна атестація здійснюється атестаційною комісією за двома напрямами: «Сертифікація енергетичної ефективності будівель» та «Обстеження інженерних систем» шляхом проходження кандидатами відповідного письмового кваліфікаційного іспиту й завершується видачею кваліфікаційного атестату встановленого зразка про право провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем будівель і споруд.

         Інформація про атестованих фахівців вноситься до Державного реєстру енергоаудиторів України. При необхідності, кандидати можуть пройти підготовку на «Курсах кваліфікації спеціалістів, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем».

         Також в інституті енергозбереження та енергоменеджменту на основі Центру підготовки енергоменеджерів діють курси підвищення кваліфікації за програмами «Енергетичний аудит» та «Енергетичний менеджмент». Після проходження навчання та успішного тестування, слухачам цих курсів видаються Свідоцтва про підвищення кваліфікації типового зразка затвердженого МОН України.

         Навчальний процес для слухачів курсів здійснюється висококваліфікованими викладачами КПІ ім. Ігоря Сікорського з великим досвідом викладацької роботи, які також є досвідченими спеціалістами у сферах енергетики, енергоефективності та енергоменеджменту.

         Перелік осіб, що мають намір отримати кваліфікаційний атестат про право провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем будівель і споруд, а такоож підвищити рівень кваліфікації за програмами «Енергетичний аудит» та «Енергетичний менеджмент» необхідно надіслати за адресою: вул. Борщагівська, 115, корпус 22, кім. 310, КПІ ім. Сікорського, м. Київ, 03056; електронні адреси: [email protected]; [email protected]

Контактні телефони, у разі виникнення питань:

(044)204 86 07; (044)204 86 43

https://legalaid.gov.ua/