back

Міжнародний День людей з інвалідністю

24 вересня 2020

Відзначаючи щороку на початку грудня Міжнародний День людей з інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги.

 3 грудня – особливий день не лише для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – нагадування кожному з нас, що поруч живуть люди, які постійно потребують допомоги та соціального захисту.

Вже традиційно кожного року до Міжнародного дня осіб з інвалідністю працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги звертаються до керівників підприємств, установ, організацій, приватних осіб з приводу надання благодійної допомоги. Найбільш активними благодійниками є: ТОВ «Наташа Агро», ПрАТ «Прилуцький хлібозавод»,СФГ «Маруся», приватні особи Самойленко М.В., Судакін О.А., Селютін С.Т. 

З цієї нагоди директором терцентру Ніною Косенко, соціальними робітниками адресно вручено продуктові набори 125 особам з інвалідністю на загальну суму 5,3 тис. грн.

В цей день вшановували своїх підопічних і працівники відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання. Зі щирими словами та подарунками завітала директор територіального центру Ніна Косенко. Захід розпочався із виставки робіт мешканки відділення Антоніни Голобородько.

Директор територіального центру побажала всім присутнім міцного здоров’я, благополуччя та пригостила всіх підопічних солодкими подарунками.

 

  Душевну атмосферу та гарний добрий настрій на заході створили учні Заїздської ЗОШ, а також самі проживаючі.

Спілкування пройшло в атмосфері світла і доброти та завершилось взаємними побажаннями здоров`я, миру, тепла, наступної швидкої зустрічі. Після закінчення заходу відбувся святковий обід.

Проживаючі щиро дякували за турботу та підтримку.

3 грудня до Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулися урочистості і у обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм. З цієї нагоди розпорядженням голови обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю оголошено подяку Чернігівської обласної ради: Наталії Волощенко - завідувачу відділення соціальної допомоги вдома Прилуцького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Адміністрація територіального центру щиро дякує за нагороду, а також всім, хто небайдужий до проблем осіб з інвалідністю, хто надав матеріальну допомогу та знайшов можливість привітати та подарувати гарний настрій та добре слово нашим підопічним. Адже завдяки Вам ми можемо робити добро тим, хто найбільше цього потребує.

Бажаємо кожній людині з особливими потребами витримки, мужності, оптимізму, бадьорості духу та міцного здоров’я, достатку в оселях та віри у світле майбутнє і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей, та міцної сили волі, що ці можливості породжує. Нехай справдяться всі ваші бажання, мрії та задуми!

ЗВІТ про проведення моніторингу та зовнішньої оцінки якості соціальних послуг в Прилуцькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

https://legalaid.gov.ua/