back

День волонтера

26 листопада 2020

Волонтерство- це явище унікальне. Слово «волонтер» походить від французького volontaire та означає доброволець. На даний час волонтерський рух в Україні стрімко набуває популярності.

       Але не  так багато волонтерів та волонтерських організацій, які б спішили допомагти суб’єктам пробації, особам, які помилилися в житті, порушили закон, опинившись  в складних життєвих обставинах,  тим, що потребують допомоги, всебічної підтримки.

      Прилуцьким міськрайонним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області  до проведення соціально - виховної роботи з суб’єктами пробації, залучені волонтери пробації: Прилуцька МРО ТОВ Червоного Хреста України на чолі  з Оленою Охріменко  та студент 4 курсу Прилуцького медичного училища Владислав Тищенко.

     ТОВ Червоний Хрест вже майже 5 років надає підтримку суб’єктам пробації. Були проведені лекції щодо профілактики захворювання небезпечними хворобами, практичні заняття щодо надання першої медичної допомоги, забезпечення суб’єктів пробації предметами першої необхідності, продуктами харчування, одягом та взуттям.  Не менш успішним є і залучення до проведення роботи з суб’єктами пробації студента Владислава Тищенко. Проводилися лекції, щодо шкідливості  впливу алкоголю на організм людини, здійснювалися перевірки за місцем проживання суб’єктів.

        Напередодні Міжнародного дня волонтерів, який відзначається 5 грудня працівники пробації привітали своїх волонтерів зі  святом, відзначили подяками за плідну співпрацю в напрямку забезпечення безпеки нашого суспільства шляхом виправлення засудженим та надання їм всебічної підтримки. Безкорисливо потрачений час волонтерами пробації досить успішний та необхідний.

 

Прилуцький міськрайонний відділ

філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області

https://legalaid.gov.ua/