back

Про охорону атмосферного повітря. До відома суб’єктів господарювання району!

24 березня 2021

 

 

Інформуємо, що відповідно до ст. ст. 10,11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися на підставі дозволу, виданого суб’єкту господарювання.

Відповідно до вищевказаного, нагадуємо про необхідність отримання дозволу на викиди в атмосферне повітря від стаціонарних джерел та своєчасно і в повному обсязі сплачувати екологічний податок.

Крім того повідомляємо, згідно ст. 78 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що у випадку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади або недодержання вимог, передбачених наданим дозволом, інші порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря або перевищення технологічних нормативів допустимого викиду забруднюючих речовин та нормативів гранично допустимих викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами під час експлуатації технологічного устаткування, споруд і об'єктів  тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб та нарахування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

 

 

За інформацією відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку  райдержадміністрації

 

https://legalaid.gov.ua/