back

Залучення волонтерів пробації з числа громади

18 червня 2021

В рамках реалізації плану адвокаційної кампанії з метою залучення  до виконання функцій пробації  волонтерів  з числа мешканців Яблунівської територіальної громади,  працівниками  Прилуцького міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації»в Чернігівській області проведено зустріч з головою Яблунівської сільської ради, депутатами громади та  старостами сіл, які входять до Яблунівської сільської ради.

      Під час зустрічі начальником Прилуцького міськрайонного відділу Людмилою Тищенко роз’яснено про переваги пробації для суспільства, про важливу роль пробації, оскільки шляхом виправлення засуджених убезпечується громада від вчинення повторних кримінальних правопорушень. Поінформовано про нові принципи та підходи в роботі пробації, які спрямовані на вирішення конкретних криміногенних потреб клієнтів. Наголошено, що під час проведення соціально-виховної роботи з суб’єктами пробації дуже важлива підтримка громади, так як в співпраці з органами місцевого самоврядування та взагалі з небайдужими громадянами, досягаються кращі результати в процесі виправлення клієнтів пробації та повернення в суспільство законослухняних підоблікових.

   Роз’яснено про волонтерську діяльність, яка пов’язана з пробацією, її значення,  важливість та необхідність, як для уповноваженого органу з питань пробації так і для громади.

Прилуцький міськрайонний відділ філії

Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області

https://legalaid.gov.ua/