back

До Дня працівників сільського господарства

18 листопада 2021

 

У третю неділю листопада, коли завершуються польові роботи,  аграрії відзначають своє професійне свято. За підсумками попереднього року Чернігівщина зібрала найбільший в Україні урожай зернових, четвертий рік поспіль вона є лідером по виробництву зерна на одну особу.  За обсягами виробництва жита та кукурудзи область перша серед регіонів, проса – друга, вівса – третя, гречки та картоплі – сьома, соняшнику – восьма, молока – дев’ята.

Станом на 1 листопада п.р. в сільському, лісовому та рибному господарстві зареєстровано 2205 юридичних осіб.

На початок листопада область має такі здобутки: всіма категоріями господарств зібрано більше 3 млн.т зерна, 80 тис.т сої, 116 тис.т ріпаку, 725 тис.т соняшнику, 200 тис.т буряку цукрового фабричного, більше 1 млн.т картоплі, реалізовано на забій 42 тис.т живої маси худоби та птиці, надоєно 372 тис.т молока, вироблено 261 млн.шт яєць.

Кращий, ніж торік, в області отримано урожай пшениці, ячменю та жита  озимих, ріпаку, соняшнику, цукрового буряку. 

У вересні в сільському господарстві було зайнято 23 тис. штатних працівників, або кожен сьомий працюючий області. Середньомісячна заробітна плата їх становила 12269 грн, що на 12% більше, ніж рік тому, та на 7% – ніж у середньому в області.

Щиро вітаємо всіх аграріїв із професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я та вагомих здобутків!

           

 

Головне управління статистики у Чернігівській області

 

https://legalaid.gov.ua/