back

Довідка про консультації з громадськістю за результатами розгляду містобудівної документації

09 червня 2022

Довідка про консультації з громадськістю за результатами розгляду містобудівної документації: «Детальний план території земельних ділянок орієнтованою площею 38,0 га для реконструкції існуючої ферми прив’язного утримання великої рогатої худоби в молочнотоварний комплекс безприв’язного утримання, що розташовані по вул. Ковалівка в адміністративних межах Ічнянської міської ради Чернігівської області (за межами м. Ічня)» (далі ДПТ).

Згідно з протоколом громадських слухань по ДПТ, які відбулися 07 червня 2022 року о 14.00 год в адмінбудівлі ТОВ «Ічнянське» за адресою: вул. Ковалівка, 47 у м. Ічня, було прийнято рішення погодити дану містобудівну документацію «Детальний план території земельних ділянок орієнтованою площею 38,0 га для реконструкції існуючої ферми прив’язного утримання великої рогатої худоби в молочнотоварний комплекс безприв’язного утримання, що розташовані по вул. Ковалівка в адміністративних межах Ічнянської міської ради Чернігівської області (за межами м. Ічня)» з подальшою передачею на розгляд архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури Чернігівської ОДА.

В ході громадських слухань згідно протоколу були обговорені такі питання:

Питання представників громадськості

Відповіді від розробників детального плану території ФОП «Залозний О.А.»

Питання 1 від громадянина Старчук Микити Констянтиновича:

- Яка кількість працівників буде задіяна на підприємстві?

Відповідь 1: Загальна кількість працівників, виходячи з майбутнього профілю підприємств,  складатиме орієнтовно 25 осіб.

Питання 2 від громадянина Тарасенко Миколи Петровича:

- Яким чином забезпечена пожежна безпека підприємства?

Відповідь 2: Зовнішнє пожежогасіння об'єкту передбачається здійснювати від проєктуємих пожгідрантів у кількості 12 шт., які розташовуються на кільцевій мережі. Забір води передбачається безпосередньо з резервуару об’ємом 200 м3 пожежними насосами, які розташовані в окремо розташованій насосній станції.

Також відповідно до плану залучення сил та засобів на гасіння пожеж та ліквідацію надзвичайних ситуацій у Ічнянському районі на виклик №1 прибуває пожежний автомобіль АЦ 40 Державного пожежно-рятувального посту № 13,  по виклику №2 додатково також прибуває пожмашина АЦ 40Державної пожежно-рятувальної частини №23 м Ічня, відстань до земельної ділянки складає 1,8 км.

Питання 3 від громадянина Денисенко Ігоря Борисовича:

- Як буде влаштована каналізація на підприємстві?

Відповідь 3: Зовнішні мережі каналізації запроєктовані із негорючих поліхлорвінілових труб. Від споруд адміністративного призначення вода потрапляє на існуючі локальні очисні споруди. Від адміністративно-побутової будівлі з КПП вода скидається  на установку біологічного очищення.

Санітарно захисна зона локальних очисних споруд об’ємом до 15 м3, що проектуються – 5 метрів. Об’ємом до 50 м3 – 25м. (згідно із висновком державної санітарно-епідеміологічної експертизи Міністерства охорони здоров’я України № 05.03.02-07/25540, щодо встановленої санітарно-захисної зони.

Обсяг утворення стічних вод складе 3 м³/міс. (дані прийняті відповідно до проєктів аналогів).

Також детальним планом  передбачено відведення дощових стоків з території закритою мережею дощової каналізації з підключенням її до локальних очисних споруд та збором очищеної води у резервуарах, з яких потім можна використовувати цю воду на полив території.

Питання 4 від громадянки Талалай Дарії Іванівни:

- Які зелені насадження планується висадити на території?

Відповідь: 4: Детальним планом території передбачається влаштування зелених насаджень спеціального призначення на території підприємства з південної сторони. Дані зелені насадження планується висадити вздовж вул. Ковалівка зі сторони житлової забудови населеного пункту м. Ічня.

 

 

https://legalaid.gov.ua/