back

Срібнянська лікарня поповнилась новим сучасним обладнанням іноземного виробництва

12 червня 2023

Срібнянська лікарня поповнилась новим сучасним обладнанням іноземного виробництва

Завдяки Управлінню охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації КНП «Срібнянська центральна лікарня» отримала високоякісний багатоцільовий апарат штучної вентиляції легень (Respirator T7 з модулем CO2-Anes-Med), який забезпечує інвазивну та неінвазивну вентиляцію із постійним потоком кисню.

Зазначений апарат простий в управлінні, мобільний та може використовуватись як для дорослих, так і для дітей. Він має компактні розміри, що дозволяє переносити його однією рукою або за допомогою візку для внутрішньолікарняного транспортування пацієнтів. Це забезпечує безперебійну дихальну підтримку в будь-який час

«Наразі апарат розміщено в палаті інтенсивної терапії хірургічного відділення, – говорить Генеральний директор Срібнянської лікарні Микола Діденко. – Він значно допоможе нашим лікарям у боротьбі з такими ускладненнями, як пневмонія, а в деяких випадках стане просто незамінним для порятунку хворих. Адже апарат штучної вентиляції легень здійснює примусову подачу повітря, забезпечує насичення крові киснем та видалення з легень вуглекислого газу. При цьому в дихальних шляхах та легенях створюється позитивний тиск, що доволі часто для хворого є єдиним шансом на порятунок».

Адміністрація та колектив Срібнянської лікарні висловлюють глибоку вдячність за переданий апарат, зазначаючи що таке обладнання, вкрай необхідне для поліпшення якості надання медичної допомоги населенню Срібнянського району.
 


 

https://legalaid.gov.ua/