back

Мобільні медичні бригади відвідують віддалені куточки Чернігівщини для покращення доступу населення до медичних послуг.

07 липня 2023

 

З метою створення умов для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування в умовах подолання наслідків російської агресії на території області, поліпшення ранньої діагностики і профілактики інфекційних та неіфекційних хвороб серед населення, популяризації вакцинації, на Чернігівщині впроваджені спільні виїзди спеціалістів Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації та ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» у складі мобільних медичних бригад у віддалені громади області.

21 червня відбувся перший виїзд мобільної медичної бригади у Варвинську громаду, в якому приймали участь спеціалісти КНП «Чернігівська обласна лікарня», КНП «Чернігівська міська лікарня №2», КНП «Прилуцька міська лікарня» та представники ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Напередодні приїзду медиків обласного центру керівниками медичних закладів Варвинської громади та фахівцями Варвинського відділення ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» була проведена активна інформаційна кампанія серед населення, завдяки чому 280 місцевих жителів змогли отримати медичні послуги від фахівців.

Другий виїзд відбувся на територію Городнянської громади 29 червня. Завдяки проведеній керівниками медичних закладів активній інформаційній кампанії напередодні приїзду мобільної бригади, фахові медичні послуги змогли отримати близько 200 місцевих жителів. Також було організовано підвезення людей з віддалених куточків автобусом.

4 липня обласні фахівці здійснили виїзд у Бобровицьку громаду, в якому прийняли участь спеціалісти з ревматології та гастроентерології КНП «Чернігівська обласна лікарня», кардіолог та ендокринолог від КНП «Чернігівська міська лікарня №2». Як і раніше, попередньо була проведена активна інформаційна робота керівниками Бобровицьких медичних закладів серед місцевого населення.

Виїзди здійснювалися на автобусі, який надано Всесвітньою організацією охорони здоров’я для ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України». Також, під час виїздів, спеціалісти Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України зустрічалися з місцевими жителями та інформували їх про основні правила профілактики інфекційних захворювань, необхідність вакцинації та розповсюджували інформаційні матеріали.

Дані візити дали змогу здійснити комплексний огляд населення найвіддаленіших громад області, наблизивши надання спеціалізованої медичної допомоги до сільських жителів.

Виїзди в регіони області триватимуть і надалі. Вони реалізують державну політику у розрізі попередження захворювань, популяризації профілактичних щеплень та спрямовані на зміцнення здоров’я українців, підвищення якості їхнього життя.

https://legalaid.gov.ua/