back

В УКРАЇНІ СТАРТУВАВ НАБІР НА БЕЗКОШТОВНЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

24 вересня 2020

З метою підвищення рівня зайнятості осіб з інвалідністю, залучення їх до участі у процесі інтеграції до суспільного життя, Міністерство соціальної політики України разом з Громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України» започаткувало соціальний проект «Ти можеш усе! Можливості безмежні».

Мета проекту – надати безкоштовні можливості навчання затребуваним професіям у сфері IТ для людей  з інвалідністю і після успішного тестування та отримання сертифікатів прийняти участь у конкурсах на вакантні посади у провідних IТ компаніях України.

Проект триватиме наступні півроку у кілька етапів: з 5 лютого 2020 року відбуватиметься реєстрація охочих взяти участь у проекті. Бажаючі можуть реєструватись на https://education.msp.gov.ua/ .

Під час реєстрації учасники мають обрати обов»язкові два курси та кілька (від одного до трьох) додаткових, за власним бажанням.

Навчання розпочнеться з 5 березня 2020 року. Навчальний процес відбуватиметься протягом 14 тижнів, ще тиждень на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі – конкурси на вакантні посади.

Організаційні питання стосовно навчання, курсів, термінів, умов – можна відправляти на електронну адресу [email protected].

Що стосується технічних питань, будь ласка, надсилайте повідомлення на адресу [email protected].

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів просить усіх бажаючих осіб з інвалідністю взяти активну участь у проекті.

ІНСТРУКЦІЯ Соціальний проект - Навчання ІТ спеціальностям та працевлаштування людей з інвалідністю “Ти можеш усе” Можливості безмежні!”

Постер Соціальний проект - Навчання ІТ спеціальностям та працевлаштування людей з інвалідністю “Ти можеш усе” Можливості безмежні!”

Лист Мінсоцполітики " Соціальний проект - Навчання ІТ спеціальностям та працевлаштування людей з інвалідністю “Ти можеш усе” Можливості безмежні!”

Меморандум про співробітництво між Міністерством соціальної політики України, Асоціацією “Інформаційні технології України” та Громадською організацією «ПРОМЕТЕУС»

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 27 березня 2019 р. № 309 Київ Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю

Порядок використання коштів, передбачених у державному для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 р. №309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» (зі змінами)

https://legalaid.gov.ua/