back

Оперативна інформація щодо роботи піротехнічних підрозділів на території Прилуцького району

12 травня 2022

На території Прилуцького району з 02 квітня по 10 травня 2022 р. працюють: спеціалісти Прилуцького РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області, група розмінування інженерної роти батальйону інженерної підтримки військової частини А 3160, група розмінування в/ч А4245. З травня місяця розпочали роботу технічним складом Представництва  Датської Ради у справах біженців – Датської групи з розмінування (DPC-LLG).

Від початку роботи піротехнічних підрозділів до Прилуцької районної військової адміністрації надійшло 25 звернень щодо розмінування території, створення безпечних умов проживання громадян та проведення весняно-польових робіт, з них: 12 звернень від громадян, 11звернень від агропромис-лових підприємств, 2 звернення від Гребінківської дистанції сигналізації та зв’язку АТ «Укрзалізниця».

Станом на 10 травня проведено розмінування та відновлено повітряні лінії електропостачання та зв’язку на ст. Більмачівка, відновлено рух приміського потягу Гребінка – Бахмач. Проведено обстеження полів на предмет вибухонебезпечних предметів: ТОВ «Агрокім», СТОВ «Інтер»,      ТОВ «Рожнівка-Агро», ТОВ «КРОК-УкрЗалізБуд».

В період з 02 квітня по 10 травня 2022 р. особовим складом групи розмінування інженерної роти батальйону інженерної підтримки військової частини А 3160 було проведено очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, а саме околиці населених пунктів: Крупичполе, Мартинівка, Більмачівка, Дорогинка, Бакаївка, Комарівка, Максимівка, Бурімка Сваричівка, Припутні, Срібне, Полова, польові дороги та прилеглі поля.

Також були зачищені ділянки місцевості, по яких наносились удари РСЗО «Град», РСЗВ «Смерч», РСЗВ «Ураган» ТРК «Точка-У» та ділянки із знищеною технікою з артилерійськими та стрілковими боєприпасами, при цьому було виявлено 7069 вибухонебезпечних предметів.

Загальна площа, яка перевірена на наявність вибухонебезпечних предметів, складає 1744,87 га.

Групою  розмінування в/ч А4245 було проведено очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів, а саме в населених пунктах: Левки, Юрківці, Олексенці, Мільки, Більмачівка, Мартинівка, Томашівка, Куликівка, Крупичполе, Івангород, Красляни, Срібне, Полова, при цьому було виявлено 2004 вибухонебезпечних предмети.

Загальна площа перевірена на наявність вибухонебезпечних предметів складає 53,52 га.

Спеціалістами Прилуцького РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області проводиться нетехнічне обстеження територій (земельні ділянки, польові дороги, майно, житлові будинки) на території Ічнянської, Парафіївської, Сухополов’янської та Срібнянської територіальних громад, які є умовно забрудненими вибухонебезпечними предметами внаслідок військових дій армії  російської федерації.

Технічним складом Представництва Данської Ради у справах біженців – Данської групи з розмінування (DPC-LLG) опрацьовуються результати попередніх обстежень та опрацьовується план подальших дій.

🔻Від початку військового вторгнення Росії знешкоджено 9 тис. 073 вибухонебезпечних предметів. Обстежено територію площею понад 1 тис. 798 га.

🔻Найчастіше піротехніки  працювали в Ічнянській, Срібнянській, Сухополов’янській ОТГ.

Під час проведення очищення та розмінування територій від вибухонебезпечних предметів порушень заходів безпеки не допущено, поранень та загибелі особового складу та цивільного населення не було.

У разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразу повідомляйте за номером телефону 101 або 102.

За інформацією завідувача сектору цивільного захисту районної державної адміністрації                    

https://legalaid.gov.ua/