back

27 червня 2014

Круглий стіл в райдержадміністрації до Дня Конституції України

27 червня голова райдержадміністрації Іван Тютюнник, за участі голови районної ради Лариси Татарченко, провів засідання круглого столу, присвячене 18-й річниці Конституції України «Конституція України на шляху до децентралізації влади».

Участь у засіданні взяли члени районного оргкомітету з проведення обговорення змін до Конституції України, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості, засоби масової інформації.

Учасники засідання, вшановуючи діючий Основний закон України, засвідчили значимість української конституційної думки, згадавши першу демократичну Конституцію Пилипа Орлика, акцентували на необхідності удосконалення діючої Конституції незалежної України в частині внесення змін до системи організації влади, адміністративно-територіального устрою. Було обговорено проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)», підготовлений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житло-комунального господарства України, зосереджено також на вчорашньому внесенні до парламенту змін до Основного Закону, запропонованих Президентом України Петром Порошенком.

Підсумком засідання стало те, що сьогодні в державі склалася унікальна ситуація, коли є політична воля Президента України щодо децентралізації влади та впровадження реформи місцевого самоврядування і підтримка цього курсу Прем’єр-міністром, Урядом та й усім українським суспільством. Таке поєднання зусиль дасть можливість найближчим часом здійснити ті необхідні перетворення, які змінять нашу країну.





Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/