back

02 липня 2014

Підтримуйте українську армію

Кожен громадянин має можливість долучитись до надання фінансової допомоги вітчизняним Збройним силам для підвищення їх боєготовності та зміцнення обороноздатність держави, придбавши сертифікати казначейського зобов’язання «Військові».

З 21 травня 2014 року установи Ощадбанку здійснюють продаж сертифікатів казначейських зобов’язань «Військові» номінальною вартість 1000 гривень, строком обігу 24 місяці, дохідною ставкою 7% річних.

Вартість одного сертифіката залежить від дати його придбання і змінюється від 1000 гривень ( у перший день розміщення – 21 травня 2014 року) до 1034,62 гривень ( за п’ять днів до закінчення кожного купонного періоду). Вартість продажу казначейських зобов’язань «Військові» в національній валюті змінюється кожні 10 днів.

Сертифікат казначейського зобов’язання «Військові» містить 4 купони. Розмір доходу за кожним купоном становить 35 гривень.

Тобто, дохід за зобов’язаннями буде виплачуватися 1 раз на півроку в розмірі 35 гривень. Повне погашення відбувається через два роки.

Звертаємо увагу, що дохід за казначейськими векселями не оподатковується.

Враховуючи, що на векселях не вказується прізвище покупця, їх можна передавати іншій особі. Погашення та сплата доходу буде здійснюватись особі, що пред’явить зобов’язання до каси Ощадбанку.

Тобто, купуючи казначейські військові сертифікати, Ви отримуєте від держави гарантію повернення інвестових коштів, отримання, хоча й незначного доходу, та маєте можливість здійснити гідний особистий внесок для зміцнення обороноздатності держави.

Прилуцька ОДПІ Головного управління Міндоходів у Чернігівській області

https://legalaid.gov.ua/