back

07 липня 2014

Поспішайте до податкової за знижками

Держава надала можливість громадянам, які отримують заробітні плату і сплачують податок на доходи фізичних осіб та внески на загальнообов’язкове пенсійне страхування, відшкодовувати частину понесених у звітному податковому році витрат на навчання, іпотеку, страхування, благодійність, при сплаті видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом.

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Прилуцької ОДПІ Світлана Проценко нагадує про можливість отримання частини податку з доходів фізичних осіб, раніше утриманого із заробітної плати. На таку пільгу може претендувати батьки чи опікуни студента, так і сам студент у випадку, якщо він протягом минулого року одночасно навчався і працював, і отримував заробітну плату. Право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року зазначені особи мають за умови документального підтвердження понесених витрат на навчання.

Для цього Вам потрібно зібрати документи: довідку про доходи з місця роботи, договір з навчальним закладом, квитанції про сплату за навчання, паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків; надати їх до Прилуцької ОДПІ до кінця 2014 року.

Увага! Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному році, не може перевищувати суми річного загального оподаткованого доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень пункту 164.6 ст. 164 Податкового кодексу.

І головне! Не проґавте таку можливість, адже компенсація податкової знижки за 2013 рік не переносить на наступний 2015 рік. Це можна зробити лише у поточному році.

https://legalaid.gov.ua/