back

09 липня 2014

Переволочнянській школі – 100 років

Рівно 100 років виповнилось Переволочнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів. За давньою традицією, з хлібом – сіллю і щирими вітаннями стрічали дорогих гостей на причепуреному шкільному подвір`ї. Першою до присутніх з вітальним словом звернулась директор школи Людмила Антоненко, яка привітала всіх гостей, розповіла про досягнення рідної школи та нагадала, що Переволочнянська школа одна із найстаріших у Прилуцькому районі. Її двоповерхове приміщення збудоване ще 1913 році, а через рік розпочато навчання. З атестатами про середню освіту зі школи випущено близько 1300 чоловік, з них нагороджено золотими медалями 32 випускники, а 15 – срібними. Гордість школи – її колишні випускники, які стали відомими та видатними постатями. Серед них І.П.Надьон – Герой Радянського Союзу, М.В.Макаренко – академік Аерокосмічної АУ, В.П.Терещенко – директор НДІ екологічної патології, доктор медичних наук, Кушніренко, Мехельсон, та багато інших, котрими пишається Переволочна. Багатьох випускників було пошановано добрими словами того дня.

Із сердечними вітаннями та подарунками прибуло на свято багато гостей, серед яких голова райдержадміністрації Іван Тютюнник, його перший заступник Денис Росовський, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олексій Юрасюк та багато інших.

У щирих вітаннях та побажаннях школі-ювілярці звучали найкращі слова в її майбутнє, адже школа, як берегиня: поки живе вона – житиме і село…

За матеріалами газети Прилуччина

https://legalaid.gov.ua/