back

09 липня 2014

Обласний семінар щодо інвестиційного розвитку Чернігівщини

09 липня в Прилуцькій райдержадміністрації Департаментом інвестиційного розвитку та капітального будівництва обласної державної адміністрації проведено семінар для представників органів влади Прилуцького району та міста Прилуки, бізнесових структур Прилуччини щодо інвестиційного розвитку регіону.

Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Іван Тютюнник, який і провів семінар, його заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голова районної ради Лариса Татарченко, міський голова Прилук Дмитро Барнаш, керівники структурних підрозділів міськвиконкому, представники бізнесових кіл Прилуччини, громадськості.

Презентацію утвореного Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва обласної державної адміністрації провів Агафонов Юрій Олегович, який наголосив на тому, що ініціатива формування нового структурного підрозділу, який займатиметься інвестиційним супроводом проектів та державно-приватним партнерством, належить особисто голові Чернігівської ОДА Володимиру Івашку. Це вимога часу, і необхідність координації таких дій у кризовий період відповідає запитам щодо необхідності переорієнтації економічної діяльності в регіоні на нові ринки.

Для реалізації поставлених завдань, при облдержадміністрації створена Координаційна рада по залученню інвестицій, до складу якої увійшли організації та установи, які представляють департаменти ОДА, обласну раду, Управління МВС та СБУ в Чернігівській області, громадські організації, банківські установи, бізнес-структури Чернігівщини та науковців. В подальшому планується участь в Координаційній раді представників ділових та фінансових кіл, в тому числі і зарубіжних. Головне - заявити про свою роботу і можливості. І в цьому процесі найважливішим є залучення інвестицій, які вкладають ресурси різного роду.

Семінар-зустріч проходила у формі діалогу: запитання - відповідь. І якщо серед першочергових завдань на шляху покращення інвестиційної діяльності є створення Департаменту інвестиційного розвитку, який покликаний управляти процесом інвестування, то виступаючі представники бізнесових структур, органів влади, комунальних підприємств ставили питання різного характеру. Серед актуальних зауважень - це зміни законодавчої бази, зокрема в земельних питаннях, які сприятимуть активізації підприємницької активності, вирішення питань проходження коштів через Державне казначейство, системна робота щодо проведення інвестиційних форумів, співпраці з Торгово-промисловою палатою, вирішення питання пришвидчення узгодження документів через Кородинаційну раду, деякі інші. Присутні поставили головну вимогу до Департаменту – бути драйвером, форпостом у питаннях залучення інвестицій на Прилуччину, адже сьогодні – це питання №1.



https://legalaid.gov.ua/