back

10 липня 2014

Путівки за рахунок коштів Фонду

Одержати у Прилуцькій міжрайонній виконавчій дирекції путівки за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на II півріччя 2014 року має право будь-яка застрахована особа, яка перебуває в трудових відносинах зі страхувальником. Це відбувається за посередництва роботодавця, який надає до виконавчої дирекції Фонду за місцем реєстрації заявку, на підставі якої одержує путівки на санаторно - курортне лікування та розподіляє їх серед своїх працівників.

Рішення про надання працівникам путівки за рахунок коштів Фонду приймає комісія (уповноважена особа) із соціального страхування на підприємстві (далі - комісія). Працівник подає комісії заяву та медичну довідку про необхідність санаторно-курортного лікування (форма №070/о), яка надається всіма закладами охорони здоров'я на підставі рішення лікарсько-консультативної комісії (далі - ЛКК) для одержання путівки на санаторно-курортне лікування. Довідка (форма № 070/о) затверджена в новій редакції відповідно до наказу МОЗ України від 14.02.2012р. і діє з 01.07.2012 року.

Застрахованій особі протягом календарного року може бути виділена лише одна путівка для санаторно-курортного лікування з урахування путівки, отриманої до санаторію - профілакторію або до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Путівка видається на період відпустки за основним місцем роботи.

Планування, облік і видача путівок здійснюється відповідно до "Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності" затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 № 12 (із змінами та доповненнями).

Комісією (уповноваженим) із соціального страхування приймається рішення про:

1. Виділення застрахованій особі путівки: в двомісний номер з частковою оплатою в розмірі 20% її вартості; в одномісний номер з частковою оплатою в розмірі 50% її вартості.

2. Виділення путівки одному із застрахованих батьків (матері або батькові) або застрахованій особі, яка їх замінює (опікунові, піклувальнику):

- для лікування дитини в супроводі дорослого з частковою оплатою в розмірі 10% її вартості;

- для лікування двох дітей в супроводі дорослого - безкоштовно на підставі заяви застрахованої особи та медичних довідок для дорослого та дітей.

Комісія (уповноважений) із соціального страхування має право приймати рішення про поділ путівки для спільного санаторно-курортного лікування застрахованої особи та члена її сім'ї, що працює (дружини або чоловіка, які перебувають у шлюбі) у тому числі на іншому підприємстві (застрахованої особи), або її дитини віком від 4 до 18 років, застрахованої особи та члена її сім'ї, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання, а також для двох застрахованих осіб, що працюють на одному підприємстві, за умови попереднього отримання письмового погодження адміністрації санаторно-курортного закладу і терміну лікування кожної особи не менше 12 діб.

Прилуцька дирекція запрошує отримати санаторно-курортні путівки для лікування застрахованих осіб та членів їх сімей на ІIІ-ІV квартал 2014р., за різними профілями захворювання: органів травлення, дихання, опори та руху, порушень обміну речовин та ендокринної системи, системи кровообігу, нервової системи та хребта в санаторно-курортних закладах України.

Назва курорту Назва санаторію
Полтавська область Миргородкурорт, ім Гоголя
Приазовкурорт Бердянськ, Курорти Приазов'я, Нива
Київська область Конча-Заспа
Львівська область Трускавецькурорт, Трускавецький
Хмельницька область Хмільник
Вінницька область Авангард (Немирів)
Харківська область Березівські мінводи

Крім того, в ІІІ кварталі є можливість оздоровити дитину в дитячих закладах оздоровлення по путівках придбаних за рахунок коштів Фонду за повну вартість, часткова доплата батьків буде становити 10%.

За довідками звертатися: Прилуцька міжрайонна виконавча дирекція ФСС з ТВП м.Прилуки, Чернігівська область, вул.Вокзальна,46/1 (тел.. 3-21-94,7-13-36)

Ганна Ярошенко

головний спеціаліст

Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції

обласного відділенн Фонду

https://legalaid.gov.ua/