back

11 липня 2014

Якщо посадовці зловживають – дзвоніть на «Пульс»

чи телефон «Довіри»

Клієнти податкової та митниці у разі виникнення проблем при спілкуванні з фахівцями цих відомств, зокрема, коли посадовці зловживають своїм службовим становищем, можуть оперативно повідомити про це на номер телефонної лінії: (044) 284-00-07. Антикорупційний сервіс «Пульс» при Міністерстві доходів і зборів України працює цілодобово.

Як повідомив начальник управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Чернігівській області Сергій Бойко, за кожною інформацією щодо можливих неправомірних дій працівників органів Міндоходів області фахівці їхнього управління в межах компетенції негайно проводять перевірки та вживають заходи реагування.

За перше півріччя з сервісу «Пульс» до управління внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Чернігівській області для розгляду та перевірки надійшло 9 звернень про можливо неправомірні дії посадовців. П’ять з них - на дії податківців, 4 – щодо працівників митниці. Ретельно проведені перевірки, але жодна інформація не підтвердилася. В управлінні внутрішньої безпеки також кажуть про високий рівень профілактичної роботи щодо упередження перевищення працівниками податкової та митниці своїх службових повноважень.

Інформацію щодо протиправних дій посадових осіб територіальних підрозділів ГУ Міндоходів у Чернігівській області, порушень чинного законодавства суб’єктами господарювання також можна надати до управління внутрішньої безпеки за адресою: м.Чернігів, вул. Комсомольська, 11, каб.208. З такою метою працює і телефон «Довіри»: (0462) 668-522. Повідомлення на цей номер є підставою для проведення службової перевірки. В управлінні внутрішньої безпеки ГУ Міндоходів у Чернігівській області вдячні за об’єктивну інформацію.

https://legalaid.gov.ua/