back

15 липня 2014

Чернігівщина продовжує приймати переселенців з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО

14 липня під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Костянтина Лубенцова відбулась нарада щодо реалізації заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції в Чернігівську область.

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та Управління служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області.

За повідомленням директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олега Русіна, за допомогою в різні інстанції звернулося 234 сім’ї переселенців з Автономної республіки Крим, всього 408 осіб. З них 395 осіб отримали всебічну допомогу з розселення, відновлення втрачених документів, отримання соціальних виплат, працевлаштування, лікування, влаштування дітей до дитячих садків та шкіл.

На Чернігівщині тимчасово також проживає 340 сімей з Донецької та Луганської областей, що налічують 611 осіб. 570 з них вже отримали необхідну соціальну допомогу.

Основними опорними пунктами для переселенців на території області є заклади освіти, в яких на даний час можливо розмістити близько 1500 осіб. Однак, з початком навчального року кількість вільних місць скоротиться до 450-ти. У той же час багато пропозицій з прийому переселенців надходить від власників приватного сектору.

На завершення наради її учасники висловилися за необхідність розробки механізму компенсації з боку держави за час проживання в гуртожитках. Як було зазначено, на сьогодні, середня вартість проживання однієї особи становить близько 100 грн. Орієнтовно для наявної кількості осіб на це потрібно майже 1,8 млн грн. А при максимальному заповненні всіх існуючих місць у гуртожитках загальні витрати до кінця року можуть сягнути 8 мільйонів гривень.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/