back

15 липня 2014

На Прилуччині в І півріччі поточного року збільшилася кількість реєстрацій народжень дітей,

але зменшилася кількість шлюбів

Протягом І півріччя 2014 року на Прилуччині органами державної реєстрації актів цивільного стану було проведено реєстрацій: народження 436 дітей, що на 39 дітей більше, ніж за аналогічний період минулого року. З цих реєстрацій народження 135 зареєстрованих на території сільських, селищних рад Прилуцького району (за 2013 рік – 112 дітей).

Найбільш популярними іменами, якими батьки називали дівчат були Анна, Анастасія, Марія, Поліна, Вікторія. Хлопчиків найчастіше називали іменами: Артем, Андрій, Назар, Денис, Максим, Олександр.

Батьки новонароджених, як і раніше надавали своїм дітям рідковживані імена, такі що не передбачені словником власних імен. Так в І півріччі поточного року з’явилися хлопчики з іменами: Давід, Ашот, Аскольд, Дамир, Ерік, а дівчата – Агнія. Владлена, Неллі, Емілія, Альбіна, Даріна, Кіра, Рената.

Слід зазначити, що зменшилася кількість реєстрацій шлюбів, Так протягом І півріччя 2014 року було зареєстровано 249 шлюбів, що на 17 шлюбів менше, ніж за І півріччя минулого року. Серед даних реєстрацій 44 шлюбні пари побралися у виконавчих комітетах сільських, селищних рад Прилуцького району. Можливо дана статистика пояснюється тією ситуацією, що склалася в державі. Молодята більш відповідально ставляться то рішення стати на Весільний рушник. Про це свідчить вік шлюбної пари, так наймолодшою нареченою була 18-річна дівчина, а наймолодшим нареченим – 21-річний хлопець. Найстаршою шлюбною парою цього періоду були громадяни відповідно 77 та 67 років. Незважаючи на обставини, працівники відділу бажають всім кохання, терпіння та порозуміння.

Нажаль, є випадки, коли громадяни звертаються з питання розірвання раніше зареєстрованих шлюбів. І тут статистика є такою, що протягом І півріччя 2014 року звернулося з питання розірвання шлюбу до органів ДРАЦС 37 шлюбних пар, до судових органів – 109. що становить 50,6 % від загальної кількості реєстрацій шлюбів за цей період.

А також, повідомляємо, що потягом І півріччя 2014 року до відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Прилуцького міськрайонного управління юстиції звернуло 17 осіб, з метою зміни прізвища чи власного імені, з них лише в одному клопотанні було відмовлено, всі решта – задоволено та проведено державну реєстрацію.

Начальник відділу державної

реєстрації актів цивільного стану

Бойко Наталія Олександрівна

https://legalaid.gov.ua/