back

07 серпня 2014

Президент вимагає від органів влади максимального

сприяння волонтерам

6 серпня голова обласної державної адиіністрації Володимир Івашко взяв участь у зустрічі Президента України з керівниками місцевих органів влади та волонтерами, які надають підтримку та допомогу бійцям Збройних Сил та Національної Гвардії України, що беруть участь в антитерористичній операції на сході країни.

У своєму виступі перед волонтерами Глава держави відзначив важливість координації дій між органами влади та громадянами, які допомагають армії та відновленню мирного життя.

Петро Порошенко віддав наказ всім присутнім на заході представникам органів влади – як центральних, так і місцевих – створити атмосферу максимального сприяння діям волонтерів.

Президент поставив жорстке завдання головам ОДА взяти під персональне шефство родину кожного загиблого чи пораненого в АТО.

Ми маємо продемонструвати, що вся держави шанує, поважає і віддає свій борг вдячності родинам тих, хто віддав своє життя за нашу з вами свободу, - сказав він.

Також Глава держави доручив звільнити від квартплати родини всіх учасників АТО, наголосивши, що «це – під силу місцевим бюджетам».

Лікування, оздоровлення, фізична реабілітація, соціальна адаптація і працевлаштування поранених, які повертаються, – теж сфера вашої відповідальності, - сказав, звертаючись до глав обласних адміністрацій, Президент.

Петро Порошенко також закликав не залишати сам-на-сам родини мобілізованих.

Ваша відповідальність полягає в тому, щоб кожен призваний з області пішов в армію одягненим, нагодованим, захищеним. Не допустити, щоб хоч одна людина залишалася без засобів індивідуального захисту, - заявив він.

Прес-служба Президента України

https://legalaid.gov.ua/