back

08 серпня 2014

Прийнято зміни до Податкового кодексу України

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» № 1621- VII, який був опублікований 2 серпні 2014 року в газеті «Голос України» №146 та набрав чинності на наступний день після опублікування, а саме – 03 серпня 2014 року.

Цим Законом з метою забезпечення фінансування заходів з підвищення обороноздатності держави тимчасово, до 1 січня 2015 року, введено новий загальнодержавний збір – військовий збір, який стягуватиметься за ставкою 1,5 % із доходів фізичних осіб. Збір справляється з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно – правовими договорами – повідомляють в Прилуцькій ОДПІ ГУ Міндоходів у Чернігівській області.

Крім того, до 1 січня 2015 року підвищено рента на видобуток залізної руди з 5% до 8%, нафти – з 39% до 45%, газу з покладів до 5 км – з 28% до 55%, газу з покладів понад 5 км – з 15% до 28%.

Також, з 1 листопада 2014 року змінено вимоги до обов’язкової реєстрації платників ПДВ. Відтепер обов’язок реєстрації особи платником ПДВ виникає, коли сума здійснених оподаткованих операції перевищує один мільйон гривень за останні 12 календарних місяців.

Продовжено до кінця 31 грудня 2014 року режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур. Скасовано звільнення від оподаткування ПДВ операцій з поставки лісоматеріалів, паливної деревини, відходів лісопереробної промисловості; скасовано оподаткування по «0» ставкою податку послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами Інтерсіті +.

З 1 листопада 2014 року до списку підакцизних товарів включено алкогольні напої з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об’ємних одиниць та більше. Ставка акцизного податку на такі товари становить 70,53 гривень за літр.

З 1 вересня 2014 року підвищено ставки акцизного податку на тютюнові вироби. Також, Законом з 1 січня 2015 року вводиться система електронного адміністрування податку на додану вартість.

https://legalaid.gov.ua/