back

11 серпня 2014

Засідання районної комісії з питань визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам

11 серпня заступник голови райдержадміністрації Григорій Мирвода провів засідання районної комісії з питань визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.

В ході засідання було розглянуте питання визначення збитків від проведення 06 червня 2014 року ТОВ «Ресурс-Агро» авіа-хімічної обробки посівів кукурудзи на зерно гербіцидом Майстер Пауер літаком АН-2, що розташовані поруч з селами Малківка, Сухоярівка, Богданівка та залізнична зупинка 746км.

Керуючись Постановою КМУ від 19 квітня 1993 року №284 «Про порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам» відшкодовуються збитки заподіяні погіршенням якості грунтового покриву та інших корисних властивостей земельних ділянок або приведення їх у непридатний для використання стан та неодержанням доходів у зв’язку з тимчасовим невикористанням земельних ділянок. Неодержаний доход – це дохід, який міг одержати власник землі, землекористувач із земельної ділянки і який він не одержав внаслідок погіршення якості землі або приведення її у непридатність для використання за цільовим призначенням у результаті негативного впливу, спричиненого діяльністю підприємств. Районною комісією з питань визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам проведені обрахунки.

Остаточне рішення щодо відшкодування збитків ТОВ «Ресурс-Агро» населенню буде прийняте на наступному засіданні комісії.



Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю аппарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/