back

Літнє оздоровлення і відпочинок дітей у 2012 році

04 квітня 2012

Літнє оздоровлення і відпочинок дітей визначено одним з основних соціальних завдань суспільства. Основним завданням оздоровчої кампанії є збільшення кількості якісно оздоровлених дітей та підвищення рівня надання оздоровчих послуг, що у свою чергу сприяє зниженню захворюваності серед підростаючого покоління та призводить до зменшення витрат із бюджету Фонду на допомогу по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворими дітьми.

Сьогодні, як ніколи, гостро постало питання літнього оздоровлення дітей. Адже відповідно до статистичних даних в лікувально-профілактичних закладах області на диспансерному обліку з приводу захворювань та перенесених травм знаходиться дуже велика кількість дітей та підлітків . Серед дітей віком до 18 років найбільший рівень захворюваності за зверненнями в лікувально-профілактичні заклади складають хвороби органів дихання - 71,9%, сечостатевої системи - 3,9%, травлення – 2,9%, кістково-м’язової системи – 2%, нервової системи - 1,8%.

Несприятливі зміни в стані здоров’я дітей зумовлені комплексом соціально-економічних та екологічних чинників: забрудненням навколишнього середовища, зростанням нервово-психічного напруження, нераціональним харчуванням, шкідливими звичками, медичними, генетичними та іншими факторами. Збереження і зміцнення здоров’я може бути вирішине лише в разі об’єднання зусиль сторін соціального партнерства, в тому числі, закладів охорони здоров’я, санаторно-курортних закладів, підвищення відповідальності комісій із соціального страхування підприємтв, установ та організацій, зацікавленості кожної застрахованої особи у збереженні здоров’я дитини .

Путівки на дитяче оздоровлення стають доступнішими саме завдяки коштам Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. При цьому сума доплати за рахунок Фонду у 2011 році склала 532 грн. на одну путівку (при зміні 14 днів) та 798 грн. (при зміні 21 день), що більше, ніж 30% від повної вартості путівки. Та досить актуальним залишається питання оплати решти вартості путівки, яка може сплачуватись за рахунок бюджетних призначень, коштів підприємств, установ, організацій, профспілок чи батьківської доплати.

Літній період є дуже важливим для відновлення сил та здоров’я дитини. З метою повного забезпечення всіх бажаючих оздоровити своїх дітей пропонуємо головам комісій по соціальному страхуванню підприємств, установ та організацій та застрахованим особам вже зараз подумати, вибрати та подати попередні заяви на дитяче оздоровлення 2012 року. Нагадуємо, що перелік таборів, які частково будуть фінансуватися за рахунок коштів Фонду на 2012 рік ще не затверджені постановою правління Фонду, але орієнтовно можна посилатися на перелік та ціни 2011 року.

В поточному році Прилуцька міжрайонна виконавча дирекція готова надати допомогу при формуванні груп та організації доставки їх до оздоровчого закладу “Ольвія” в Миколаївській області м. Очаків (орієнтовна ціна одного дня сягає 150,00 грн.) та до дитячого закладу санаторного типу лікувально-оздоровчого комплексу «Верховина», який розташований в Івано-Франківській області, смт. Верховина (орієнтовна ціна одного дня становить 115 грн.). Також проводиться фінансування ДОТ "Казка", розташованого в смт. Ладан. Вартість одного дня перебування в таборі складає 100,00 грн.

Детальну інформацію можна отримати в Прилуцькій міжрайонній виконавчій дирекції, яка знаходиться за адресою: м. Прилуки, вул. Вокзальна 46/1, або за тел. 3-21-96.

Хочеться сподіватися, що з вашою допомогою і з нашою сумлінною працею у 2012 році будуть оздоровлені всі бажаючі. Не зволікайте здоров’ям своїх дітей, дітей своїх працівників, адже діти це - наше майбутнє .

Директор Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності С.В.Петренко

https://legalaid.gov.ua/