back

Від необережності горять будівлі, ліси і трава

05 квітня 2012

Останнім часом люди почали спалювати сміття і сухе листя, як на території об’єктів, так і на присадибних ділянках, дачах. Також мають місце факти випалювання трави або стерні уздовж узбіч доріг, на полях сільгосппідприємств та приватних городах. При цьому грубо порушуються заходи пожежної безпеки, внаслідок чого поривами вітру вогонь розповсюджується на будівлі або лісові насадження. Також проявляють безпечність у поводженні з вогнем і відвідувачі лісопаркових зон.

Слід додати те, що якби не оперативне втручання підрозділів МНС, то наслідки розбурханого вогню від людської безпечності могли бути набагато гіршими. Адже полум’я миттєво захоплює все нову і нову територію, а з нею інші будівлі, дерева тощо.

У зв’язку з цим, рятувальники закликають населення проявляти більше уваги і обережності. Це захистить Вас і природу від цих зайвих матеріальних та моральних втрат. Пам’ятайте, що розводити вогнище дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом та на відстані не менше 15 метрів від будівель. Багаття обов’язково треба навколо обкопати. Випалювати суху траву та стерню на полях, узбіччях доріг і в населених пунктах категорично заборонено. Будьте обережними з вогнем у лісопаркових зонах, адже навіть від кинутого непогашеного недопалка, або сірника може статися пожежа.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрації Прилуцькі міські курси цивільної оборони

https://legalaid.gov.ua/