back

Засідання Колегії райдержадміністрації

24 травня 2012

23 травня голова райдержадміністрації О.В. Нестеренко провів розширене, спільне з Президією районної ради, засідання Колегії райдержадміністрації, на якому розглянуто питання про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за підсумками І кварталу 2012 року.

З доповідями виступили начальник управління економіки райдержадміністрації Корнієнко В.С. та заступник начальника, начальник бюджетного відділу фінансового управління райдержадміністрації Пятуніна С.В. Було зазначено, що в І кварталі 2012 року зусилля райдержадміністрації спільно з органами місцевого самоврядування спрямовувались на виконання завдань Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району. В районі зросли показники виробництва сільськогосподарської продукції – валове виробництво збільшилось на 3,1% проти минулого року, виконані річні показники кількісного поголів’я ВРХ, корів, свиней, збільшилось виробництво молока. В 5 разів більше, ніж в І кварталі минулого року, вироблено промислової продукції, забезпечено зростання обсягу роздрібного товарообігу на 9,4 відсотка – 39,6 млн. грн., реалізовано послуг на 12,7 млн. грн. Реалізація інноваційної продукції за 2011 рік склала 37,8 млн. грн. Протягом кварталу значна увага приділялася розвитку культури та охорони здоров’я, забезпеченню функціонування закладів освіти, соціального захисту населення. Вирішувалися питання пасажирських перевезень, надання послуг населенню телефонного та поштового зв’язку. Разом акцент був поставлений на проблемних і невирішених питаннях. В сільськогосподарському виробництві – це низька щільність поголів’я худоби на 100 га сільгоспугідь, в сфері житлово-комунального господарства – створення ОСББ, як передбачено Програмою реформування ЖКГ, підвищення рівня середньої заробітної плати. Є ряд проблем і в забезпеченні бюджетними коштами основних соціальних видатків.

Підсумки обговорення питання підвів голова райдержадміністрації Нестеренко О.В., ним підписано відповідні розпорядження.

В ході засідання колегії також розглянуті питання:

- про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених актами законодавства, розпорядженнями і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів, голів обласної та районної державних адміністрацій, роботи із зверненнями громадян та питань з реалізації державної політики, протидії корупції;

- про особливості механізму та проведену роботу із призначення житлових субсидій населенню в опалювальному періоді 2011-2012 років;

- про хід виконання у районі Програми «Питна вода Прилуцького району на 2006-2020 роки»;

- про хід виконання плану організаційно-правових заходів з підготовки та проведення в районі Року спорту та здорового способу життя у 2012 році.

За підсумками їх розгляду голова райдержадміністрації видав розпорядження та дав ряд доручень.

https://legalaid.gov.ua/