back

Пам’яті легендарного партизанського командира

05 червня 2012

Цього року в Україні відзначається 125-річчя від дня народження легендарного партизанського командира Сидора Артемовича Ковпака. З метою вшанування пам’яті двічі Героя Радянського Союзу Ковпака С.А., популяризації знань серед молоді про підпільно-партизанський рух, виховання патріотизму, шанобливого ставлення до героїв війни в закладах освіти та культури району проведено низку інформаційно-просвтницьких заходів.

В загальноосвітніх закладах пройшли виховні години, бесіди на тему «Подвиг легендарного партизанського командира Ковпака С.А.».

У Івківській, Сергіївській, Дубовогаївській, Охіньківській, Ряшківській ЗОШ І-ІІІ ст., Обичівській, Жовтневій, Голубівській ЗОШ І-ІІ ст. серед учнів 7-8 класів проведені історичні читання «Шляхами бойової слави Ковпака С.А.». В ході вивчення історії партизанського руху періоду Великої Вітчизняної війни у Ладанській гімназії, Дідівській, Линовицькій, Малодівицькій та Яблунівській ЗОШ І-ІІІ ст. для учнів 10 класів проведені лекції «Бойовий шлях партизанських загонів від Путивля до Карпат».

В шкільних бібліотеках та бібліотеках-філіях централізованої бібліотечної системи району оформлені тематичні викладки літератури, періодичних видань, пов’язаних з історичними подіями Великої Вітчизняної війни та присвячених життю і діяльності Ковпака С.А. Для юних читачів в районній дитячій бібліотеці проведена історична година «Партизанський герой».

https://legalaid.gov.ua/