back

27 червня 2012 року Єдиний день інформування населення району

27 червня 2012

Тема І : Євро 2012 в Україні — на шляху розвитку

Чемпіонат Європи з футболу у розпалі. Хтось насолоджується радістю перемоги, хтось відчуває гіркоту поразки, але вже сьогодні можна з упевненістю сказати — велике футбольне свято в Україні відбулося.

У своєму зверненні з нагоди початку Чемпіонату Європи з футболу 7 червня ц. р. Президент України В. Янукович зазначив: «Нам з вами вдалося встигнути підготуватися до проведення такого масштабного заходу. Були споруджені найсучасніші стадіони у Києві, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Львові. Побудовано 2200 кілометрів нових автомагістралей та відремонтовано майже 4000 кілометрів доріг. Швидкісні поїзди скоротили відстань між українськими містами, що приймуть чемпіонат. Пасажирів в Україні зустрічають просторі аеропорти та вокзали, зведені за найостаннішими технологіями. В наших містах побудовані сучасні готелі, інфраструктура, яка буде служити майбутнім поколінням».

Проведення в Україні матчів фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року — гарна нагода відкрити нашу державу світовій спільноті. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв’ю виданню The Wall Street Journal. Глава держави нагадав, що саме завдяки підготовці до Євро—2012 в Україні було значно оновлено інфраструктуру, побудовано низку нових об’єктів. «Зроблено значний поштовх у розвитку країни. І найголовніше, що під час чемпіонату ми відкриємо Україну всьому світу», — наголосив він. Євро 2012 в Україні — це інвестиції в майбутнє. Президент України зауважив, що завдяки реформам, які здійснюються в Україні, наша країна стає сильнішою. «Є великі перспективи для молоді, для реалізації особистості. І зараз дуже важливо, щоб ми створили всі умови й будували країну таким чином, щоб майбутні покоління могли цими здобутками користуватися», — сказав Президент.

Нашу країну відвідало дуже багато туристів, яких не злякали ні відверто замовні матеріали у зарубіжній пресі про расизм та інші негаразди в Україні, ні бруд на адресу своєї держави з боку «свідомих» політиків. Вболівальники зі всієї Європи побачили нашу державу привітною та гостинною, наших людей, щирими та відкритими господарями Чемпіонату.

Достойне проведення континентальних змагань такого рівня змінить громадську думку європейців про нашу країну та її людей. Україна зможе вже в найближчому майбутньому зайняти гідне місце у дружній європейській родині, якого вона по праву заслуговує. Свідченням чого стало достойне, дійсно європейського рівня, футбольне свято, проведене у нашій країні.

Тема ІІ : Засідання Конституційної Асамблеї

20 червня 2012 року відбулося перше засідання Конституційної Асамблеї, за участю Президента України Віктора Януковича. У своєму виступі Президент України наголосив : «Прийняття Конституції України 28 червня 1996 року було найважливішим кроком у створенні базових інституційних засад і принципів, утвердженні політико-правового механізму існування суверенної Української держави.

Основний Закон незалежної України став переконливим свідченням прагнень громадян України до запровадження в державі справжнього народовладдя, демократичних засад суспільного життя. Конституція України закріпила верховенство права, визнання людини, її життя і здоров’я, честі і гідності, недоторканності та безпеки найвищою соціальною цінністю, запровадила принцип поділу влади, засади парламентаризму, визнання місцевого самоврядування.

Сьогодні процеси розвитку громадянського суспільства, реалізація зовнішньополітичної стратегії, зміни в економічному житті країни, реформування системи органів влади вимагають від нас відповідного конституційного регулювання.

Наша головна мета – модернізувати країну. І зробити це можливо лише за рахунок зміцнення демократичної, соціальної та правової держави. Шляхом формування активного і захищеного громадянина. На основі верховенства права, необхідності підсилення держави в умовах сучасної глобалізації.

Нам необхідна реально діюча та ефективна Конституція, що у відповідності із кращими світовими стандартами системно гарантуватиме права і свободи людини».

Віктор Янукович упевнений, що процес конституційно-правової модернізації вимагає чіткої ідентифікації пріоритетів, впровадження яких дасть змогу ґрунтовно розвинути норми чинної Конституції, а саме:

- посилення конституційних гарантій прав і свобод людини та громадянина, у тому числі реального забезпечення ефективного і незалежного судового захисту прав і свобод;

- розширення конституційного регулювання інститутів безпосередньої демократії;

- збільшення ефективності механізму організації державної влади, її удосконалення та збалансованості;

- створення належних конституційних засад реформування і місцевого самоврядування з метою збільшення його ефективності;

- встановлення конституційних засад участі України у інтеграційних процесах.

І найголовніше, наголосив Президент України Віктор Янукович: «Оновлена Конституція України має бути орієнтована на утвердження людини як найвищої цінності суспільства та держави».

https://legalaid.gov.ua/