back

Відкриття дошкільного навчального закладу в селі Яблунівка!

02 липня 2012

27 червня за участю голови облдержадміністрації Хоменка В.М., голови райдержадміністрації Нестеренка О.В., відбулось урочисте відкриття дошкільного навчального закладу, після капітального ремонту в селі Яблунівка. Керівники привітали сільську громаду із значною подією в житті села та вручили закладу подарунки.

Голова облдержадміністрації Хоменко В.М. підкреслив у своєму виступі, що відкриття оновленого дитсадка повертає дітям віру в те, що життя і перспектива на майбутнє є не лише у великих містах, а й у їхньому селі. А попереду ще багато важливих кроків влади по створенню комфортних умов проживання людей у сільській місцевості. Володимир Хоменко висловив подяку керівникам підприємства “Український аграрний холдинг” не лише за конкретні дії у виробничій діяльності, а й за соціальну відповідальність за розвиток населеного пункту, де працює їх підприємство, – села Яблунівки.

Він зазначив, що надана ними допомога у відновленні дитсадка – гарний приклад державно-приватного партнерства для всіх районів області і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю бізнесу і влади. Його думку продовжив, вітаючи всіх присутніх зі святом, голова районної державної адміністрації Нестеренко О.В."Районна державна адміністрація завжди рада такому співробітництву. І до честі інвесторів – вони добросовісно намагаються розв’язувати соціальні проблеми сьогоднішніх запустілих сіл." Ціна такого співробітництва для інвесторів немала. Лише на реконструкцію дитячої установи у Яблунівці витрачено три мільйони гривень – розповів, виступаючи на торжестві, засновник підприємства «Український аграрний холдинг» Микола Сольський.

Гостювали у найменших жителів Яблунівки того дня й генеральний директор «Українського аграрного холдингу» Андрій Науменко, директор підприємства «Наташа-Агро» Олександр Мороз, начальник управління освіти та науки обласної райдержадміністрації Анатолій Заліський.

Сказані всі вітальні слова, урочисто перерізана стрічка на вході. Мов до казкового замку, запросили ведучі на новосілля гостей свята і всіх жителів села в оновлене приміщення, аби вони побачили, де зростатимуть їхні діти. Керівники холдингу заявили, що наступним великим проектом, який вони розроблятимуть на Прилуччині, буде реконструкція дільничної лікарні в Яблунівці. Вона повинна стати сучасним медичним закладом європейського рівня, куди за допомогою із заздрістю їхатимуть не тільки селяни з усієї округи, а й жителі міста.

https://legalaid.gov.ua/