back

16 липня 2012

Державотворення – справа всіх і кожного

Цього року виповнюється 22 роки проголошення Декларації про державний суверенітет, яка розпочала відлік новітньої доби незалежності України.

16 липня, в день ухвалення Верховною Радою цього доленосного документа, на апаратній нараді в райдержадміністрації її учасники засвідчили значення Декларації, адже саме Декларація проголосила основні політичні, економічні, соціальні цілі, довгострокові перспективи розвитку Української держави. В ній було визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення суверенної, правової держави, на розвиток демократії, всебічне забезпечення прав і свобод людини. Декларація стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року.

Про це та про реалізацію сьогоднішніх принципів державотворення, економічної та соціальної політики держави, визначених Програмою економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», виконання планових показників соціально-економічного розвитку району йшлося на нараді, яку провів голова райдержадміністрації Олег Нестеренко.

https://legalaid.gov.ua/