back

Санаторно-курортне лікування застрахованих осіб

02 серпня 2012


Постановою Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності № 12 від 25 лютого 2009 року затверджено Порядок отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування.

Відповідно до п.п. 4.1 п.4 даного Порядку рішення про виділення путівки застрахованій особі приймає комісія із соціального страхування підприємства, установи на підставі особистої заяви працівника та медичної довідки для одержання путівки форми N 070/о.

Відповідно до рішення комісії із соціального страхування підприємство, яке є основним місцем роботи працівника , видає путівку до санаторію в період відпустки. Часткова оплата за путівку становить 30 відсотків її вартості. Також комісія із соціального страхування може виділити путівки одному із застрахованих батьків (матері або батькові) або застрахованій особі, яка їх замінює (опікунові, піклувальнику), для лікування дитини в супроводі дорослого за наявності у дитини медичних показань на санаторно-курортне лікування з частковою оплатою в розмірі 20 відсотків її вартості на підставі заяви працівника та медичних довідок для дорослого та дитини форми № 070/о. Працівник вносить часткову оплату вартості путівки до каси підприємства за основним місцем роботи, а при відсутності каси - через установу банку на транзитний рахунок органу Фонду за місцем обліку страхувальника. За відсутності квитанції до прибуткового касового ордера або квитанції про часткову оплату вартості путівки застрахованій особі путівка не видається.

Комісія із соціального страхування видає путівку працівнику заповненою, із зазначенням прізвища, імені та по батькові, місця роботи, підприємства, що видало путівку, а також підписаною відповідальною особою та скріпленою печаткою цього підприємства.

Путівку, не оформлену належним чином, видавати забороняється. Протягом календарного року працівнику може бути виділена лише одна путівка для санаторно-курортного лікування. Передавати путівку, що видана працівнику іншій особі забороняється.

Працівник, який отримав від підприємства путівку, зобов'язаний повернути йому заповнений зворотний талон путівки, засвідчений підписом керівника та скріплений печаткою даного закладу.

Видача путівок особам, які не працюють на цьому підприємстві, забороняється.

Комісія із соціального страхування інформує працівників підприємства про наявність путівок, отриманих від органу Фонду, та звітує перед трудовим колективом про їх використання.

Виконавчі дирекції відділень Фонду, здійснюють контроль за розподілом, обліком, зберіганням, видачею, використанням путівок, здійсненням часткової оплати за путівки та звітністю по путівках.



Директор Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції
Чернігівського обласного відділення
Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності
С.В. Петренко
https://legalaid.gov.ua/